Monica Niculescu, numărul 75 mondial, a câştigat primul titlu WTA din carieră în turneul de la Florianopolis ! 

În finală jucătoarea noastră s-a impus scor 6-2  4-6 6-4  împotriva lui Olga Puchkova din Rusia.

Monica a controlat partida încă  de la începutul acesteia şi s-a instalat repede în avantaj, conducând cu 6-2  2-0. Puchkova a revenit în meci însă  iar finala a devenit în scurt timp una dramatică.  Niculescu a părut desprinsă  în câştigătoare şi în setul decisiv, când a condus cu 4-2. Olga a revenit la 4-4, dar Monica a dat dovadă de o forţă psihică  impresionantă, terminând meciul victorioasă !

Pe lângă  faptul că acesta este primul titlu al Monicăi în circuitul WTA, ea a mai scris istorie şi prin faptul că  a devenit prima câştigătoare a turneului disputat în Brazilia, acesta aflându-se la ediţia sa inaugurală. În drumul ei spre titlu, Monica le-a eliminat pe  Anabel Medina Garrigues, Teresa Mrdeza,  Timea Babos,  Kristina Mladenovic şi bineînteles, Olga Puchkova .

Monica a declarat după meci : ” În primul rând vreau să o felicit pe Olga, eşti o jucătoare fenomenală şi o fată de excepţie !  Vreau să-i mulţumesc antrenorului meu pentru că mi-a fost alături în momentele grele, sunt norocoasă  că am pe cineva ca el . Vreau să-i mulţumesc publicului, aţi fost fenomenali ! Am fost atât de obosită, dar voi m-aţi făcut să continui să lupt. Brazilia e cea mai frumoasă ţară, primul meu titlu în Florianopolis, sunt atât de fericită ! Cu siguranţă mă voi întoarce anul viitor !

Aceasta este cea mai mare victorie a româncei în vârstă de 25 de ani şi o apropie de revenirea în top 50.

De menţionat că perechea Max Mirnyi/ Horia Tecău s-a calificat în finala turneului de la Delray Beach, unde se vor întâlni cu James Blake si Jack Sock .

O săptămână  de excepţie pentru tenisul românesc, care ne demonstrează  că deşi nu există  o bază centralizată competentă pentru juniorii noştri, viitorul tenisului românesc sună bine !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − nine =