Cel mai puternic turneu WTA înainte de US Open, Rogers Cup, turneu cu premii de 2,369,000 de dolari, și-a stabilit azi meciurile din turul inaugural, acolo unde avem deocamdată o singură reprezentantă, Sorana Cîrstea. După un prim tur în care va evolua împotriva unei jucătoare mult mai slab cotate, care se va decide în urma partidelor din calificări, românca va avea posibilitatea să evolueze în turul secund împotriva numărului 3 mondial și favorită 2 la Toronto, Victoria Azarenka.

Bielorusa este o adevărată spaimă a Soranei, reușind s-o învingă în toate cele trei dueluri de până acum în circuitul WTA. Mai mult, în 2008, la Roland Garros, Azarenka i-a administrat Soranei o umilință greu de uitat: 6-0, 6-0!

Numărul jucătoarelor din România de la Rogers Cup are putea ajunge la trei, dacă Alexandra Dulgheru și Irina Begu vor trece de calificări.

Deocamdată, Alexandra a ajuns în finală, după o victorie împotriva numărului 9 de pe tabloul calificărilor și 72 WTA, Olga Govortsova. În urma unui meci maraton de aproape două ore,  Dulgheru s-a impus cu 6-1, 3-6, 6-2 și va juca pentru accederea pe tabloul principal împotriva kazahei Galinei Voskoboeva (82 WTA)

Cealaltă româncă din calificări, Irina Begu, a dispus în două seturi, 6-2, 6-3, de  Katalin Marosi (787 WTA), și va juca în finală cu Carol Zhao (Canada, 697 WTA).

Pentru accederea în ultimul tur al calificărilor, cele două românce vor încasa câte 2670 de dolari și 20 de puncte în clasamentul WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here