Celtic Park respiră fotbal prin toți porii săi, 60 837 mai exact. Atâtea scaune alb-verzi, atâți spectatori. Adjectivele sunt de prisos pentru a descrie atmosfera, mai ales că senzaționalul, spectaculosul și fabulosul și-au pierdut din strălucire, devaluate fiind, cu patos chiar, de către presa românească.

Spune povestea că acest stadion, loc în care mândrii catolici tocmai ce au împlinit 125 de ani, este cunoscut de către localnici ca ”Paradisul”, pentru că e locul unde se întâmplă miracole. Ultimul dintre ele, miercuri seară. Două șuturi la poartă, 11% posesie, Forster, bările și victorie. Un miracol.

Ceva atât de extraordinar încât l-a făcut să plângă până și pe un tip atât de dur precum Rod Stewart. Celtic tocmai răsturnase căruța catalană cu un plan pe cât de medieval, pe atât de eficient, plecând mereu de la ideea că sunt inferiori.

După meci, UEFA a prezentat statisticile: 89% posesie și peste 20 de șuturi la poartă ale Barcelonei. Celor de la Celtic le-a fost suficient un corner transformat în gol de Wanyama ( cu 12 centimetri mai înalt decât Jordi Alba, cel care il marca ). Nimic nou sub soare.

E clar că posesia balonului nu îți garantează victoria în fiecare meci. S-a demonstrat miercuri seară. Însă aplicând acest stil de joc a câștigat Barcelona atâtea titluri. Jucând așa a reușit Barcelona să aibă cel mai bun start de campionat din istorie și să ajungă la Glasgow cu punctaj maxim. În plus, a cui e vina că unele echipe văd ca variantă de joc împotriva Barcelonei doar apărările pe semicerc, ca la handbal, și încercarea mării cu degetul cu vreun contraatac norocos? Se poate pierde și jucând ca Barcelona. Este cel mai natural lucru din lume.

Viața merge înainte. Unii cu stilul, alții cu miracolele. Numai că, miracolele sunt extrem de rare.

Rezultate Liga Campionilor, meciuri miercuri:

Grupa E:

Juventus – Nordsjalland 4-0
Chelsea – Sahtior 3-2

Grupa F:

Valencia – Sahtior 24-2
Bayern – Lille 6-1

Grupa G:

Benfica – Spartak 2-0
Celtic – Barcelona 2-1

Grupa E:

CFR Cluj – Galatasary 1-3
Braga –  Manchetster United 1-3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + twenty =