Dupa cum a anuntat la Lausanne secretarul general al UEFA, Giani Infantino, decizia este luata: in anul 2020, cand se vor sarbatori 60 de ani de existenta ai forului european, turneul final al campionatului va avea loc pe tot continentul, probabil in 12 sau 13 tari, preconizandu-se alegerea unor metropole cu mari posibilitati organizatorice si stadioane de prim rang.

Unde se vor desfasura meciurile preliminare este inca incert, chiar dacă site-ul Eurosport anunță și București pe lista posibilelor locații, UEFA doreste sa stabileasca in anul viitor criteriile de alegere a stadioanelor, o comisie special constituita urmand sa delibereze in acest sens. Noutatea este, fireste, ca nu exista nicio tara organizatoare ca atare toate cele 24 (?) de participante trebuie sa se califice, pe de alta parte aproape jumatate din cele 53 de tari europene membre ale UEFA dispun de sanse mai mari de a fi prezente la aceasta intrecere inedita.

Fara a fi inca ceva concret stabilit, intre federatii si in cadrul acestor a si inceput disputa pentru a castiga dreptul de organizare. Secretarul general al federatiei regale belgiene a anuntat ca „exista un bun prilej de a aduce acest mare event la Bruxelles“, Olanda ofera drept loc de disputare o noua arena prevazuta la Rotterdam, iar federatia engleza considera ca „nu exista un loc mai potrivit decat stadionul Wembley“. In Germania, presedintele federatiei, Wolfgang Niersbach opineaza pentru Stadionul Olimpic din Berlin, in timp ce Karl-Heinz Rummenigge sustine candidatura Allianz-Arena din München.

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 2 =