PSG - OM

Franţa ne oferă în acest weekend derby-ul Franţei, Le Classique, denumit şi “Provincia vs Capitala”, desfăşurat între Paris Saint Germain şi Olympique de Marseille. Acestea se întâlnesc în etapa XXVII din Ligue 1.

În afara terenului de fotbal există o rivalitate mai aprigă între suporterii celor două echipe, de-a lungul anilor având loc incidente care s-au soldat cu răniţi şi chiar decedaţi. Ultimul incident major a avut loc în anul 2010, atunci când un suporter al echipei din Marsilia a murit după ce a fost atacat de un grup de suporteri parizieni.

Cum se prezintă cele două echipe înainte de acest duel ?

Pe de o partea avem PSG, campioană en titre, ce ocupă în acest moment prima poziţie a clasamentului şi are un parcurs excelent în Champions League. De partea cealaltă OM, cea mai populară echipa din Franţa, ocupa locul 5 în acest moment în  Ligue 1. Aceștia din urmă au avut un parcurs dezastruos în Uefa Champions League, terminând grupa cu Dortmund, Arsenal și Napoli pe locul 4 cu 0 puncte. Mai mult decât atât, OM este eliminată din toate competițiile interne, singura miză în acest moment fiind ocuparea unui loc de cupe europene la sfârșitul sezonului. Cele două cluburi sunt singurele care au cucerit trofee europene: Marseille a câştigat Champions League în anul 1993 şi Uefa Intertoto Cup în anul 2005, în timp ce Paris Saint Germain a cucerit Cupa Uefa în anul 1996 şi Uefa Intertoto Cup în 2001.

Echilibru în istoria duelurilor directe din campionat!

Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în anul 1971, dar întâlnirile dintre ele au devenit mai importante şi mai tensionate la sfârşitul anilor 80. De-a lungul timpului, s-au disputat 83 de meciuri în competiţiile interne între parizieni şi marseillezi, gruparea din Paris impunându-se de 31 de ori, în timp ce Marseille a ieşit victorioasă de 32 de ori şi au remizat de 20 de ori. Ultimul meci a avut loc pe 6 octombrie 2013, pe Stade Vélodrome, unde parizienii s-au impus cu scorul de 2-1.

Dezechilibru la toate capitolele în acest sezon!

Cu o diferenţa de 18 puncte faţă de OM, care ţinteşte un loc ce duce spre cupele europene la sfârşitul sezonului, PSG este favorită la câştigarea unui nou titlu de campioană, motiv pentru care acest meci este văzut ca fiind o confruntare dezechilibrată. De dezechilibru vorbim și când privim loturile celor două echipe. Astfel, PSG dispune de un lot din care fac parte nume mari ale fotbalului european precum Ibrahimovic, Lavezzi, Cavani , în timp ce OM are la dispoziţie nume autohtone precum Valbuena, Thauvin, Payet.

Vor reuşi oare marseillezii să producă surpriză şi să se impună în faţa parizienilor sau Ibrahimovic & co. se vor impune categoric?

PSG – OM va avea loc mâine, de la ora 22:00!

Iată clasamentul din Ligue 1 înainte de etapa a 27-a:

The very latest soccer information here. Now fetching statistics from the football info feed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 4 =