În etapa anterioară am văzut multe echipe ”jucând la moș”. Rapidul a făcut-o la Vaslui, deși în cazul lor putem vorbi de un ”moșless”, Dinamo cu Severin, în timp ce ieșenii, ploieștenii și steliștii au plecat cu sacii plini din deplasările de la Galați, Piatra Neamț și Chiajna. Acestea fiind circumstanțele, nu văd rostul disputării altor etape în acest an, numai că nu contează ce crede majoritatea, ci doar ce decid slinoșii, cancerigenii, tablagiii și barbugiii din fruntea fotbalului românesc.

Cum urechile lor sunt prea ocupate cu sunetul cătușelor de la DNA, haideți să respectăm totuși programul și să dăm prognoze precum mayașii:

Gloria Bistrița vs. U Cluj 

Cadou imens făcut de Liga Profesionistă de Fotbal pentru cele două echipe, care au fost programate să joace în nocturnă, deși ele sunt retrogradate încă din iulie. Mai mult, se pare că meciul este și televizat, și probabil precedat de ”cel mai slinos tok-șou din spațiul carpatic”. Nu știu dacă îl va mai ajuta cu ceva, însă tata Jean ar putea încerca un ultim blat, așa, ca de adio, că tot vine Apocalipsa. Fiind rupți în cur și cu bemveurile nealimentate de 4 luni, cei de la U ar putea fi convinși la preacurvie cu un o pulpă de porc, trei șorici sau cel puțin o ureche!

Pandurii Târgu-Jiu vs. Gaz Metan Mediaș

La lignitul lăudat să nu te duci cu gazul, că poate vei avea surprize de o rocă putredă. Echipe frumoase, antrenori deștepți, cele două echipe pot oferi un meci deschis, însă pot presta și un joc demn de Liga1. Gazu mai poate prinde încă un loc retrogradabil până la Ignat, astfel că ar trebui să vină acasă cu punct/puncte, în timp ce gazdele par a-și fi realizat obiectivul.

Petrolul Ploiești vs. FC Vaslui

Dacă până acum am glumit, haideți să ne ridicăm în poziție de drepți în fața unui meci care merită imnul. Mezinul Contra primește un moș, însă nu știm încă dacă acesta va fi Crăciun sau Gerilă, într-o partidă pentru partea de sus a clasamentului. Dacă nu bate, Petrolul poate să spună adio top 3-ului, visat de Bucșe! Dincolo, dacă vor câștiga, moldovenii din Republica Vaslui vor pupa moaște timp de două zile până la victoria Astrei din Ghencea, dorită de ei.

Rapid vs. Oțelul Galați

Cea mai bună veste pentru giuleșteni vine de la Cel de Sus, însă nu de la Copos, ci de la forța divină, care a dat ploaie peste oraș, astfel că apa va fi gratis. De hârtie încă nu știm nimic. În barca cealaltă, fost campioană (ce jenant sună să-i numești pe desculții ăștia campioni!!!!) vine cu gânduri mari, cum ar spune Narcis Răducan.

CFR Cluj vs. Ceahlăul Piatra Neamț

După o victorie normală în fața echipei de relaxați a lui United, ceferiștii sunt gata să piardă în fața cameleonilor lui Pinalti. Nu ar reprezenta o surpriză ca moldovenii portocalii să plece cel puțin cu un joc frumos din Gruia! Baftă!

CSMS Iași vs. Dinamo

Ciobi primește vizita unei echipe care și-a bătut joc de el într-un mod extrem de jegos. Dacă va avea coloană, acesta le va demonstra că au greșit când l-au aruncat în butoiul cu varză murată. Dacă nu, vom vedea un nou meci ”caracteristic” echipei cu cele mai multe femei de serviciu din România.

Viitorul Constanța vs. Concordia Chiajna

Zece goluri au primit cele două echipe de la Steaua în ultimele săptâmăni, astfel că a cam venit momentul adevărului. Să vedem care se va arunca prima în valurile mării. Aș paria că Iliesta nu are colac.

CS Severin vs. FC Brașov

Deși sunt o lanternă mai mult mult cu leduri fosforescente decât roșii, cei de la Severin sunt ultimii în România. În ceea ce-i privește pe ardeleni, aceștia încă regretă perioada Cîrțu, timp în care au pierdut puncte care acum i-ar fi dus până în top 5! Dacă nu vom avea nămeți, sunt șanse să vedem fotbal plăcut.

Steaua vs. Astra Giurgiu

În tur am avut Astra Ploiești, acum avem Astra Giurgiu. Iată cel puțin un motiv pentru care Reghe ar trebui să se teamă de echipa filozofului Sinescu. Al doilea motiv ar fi anotimpul. După cum bine știm, gradele din atmosferă sunt anihilate de steliști prin gradele din alcool, astfel că nu este exclus să vedem escapade spectaculoase ale lui Nikolic, Tănase & compania.

Clasamentul Ligii 1 se prezintă astfel:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 20 =