Liga 1 SCANDAL

După cum bine știți, că de văzut nu prea ați avut iupicsi și nici chef să strimuiți pe internet, debutul noului sezon fotbalistic intern a fost dominat de o așa numită Cupă a Ligii Termopan, sau o mizerie de genul. Aceasta și-a consumat faza optimilor, acum s-a încheiat și se va relua la naiba prin iarnă, însă în urma ei au rămas sechele de prim-rang. Despre ce este vorba ? E foarte simplu. Unele echipe au luat-o în serios și au crezut că abureala este ceva oficial, care anulează eventualele cartonașe roșii din trecut. De exemplu, Petrolul și Astra au crezut că Liga Cupei, să nu comitem cacofonie, este pe același rang regulamentar cu Liga 1 și Cupa României, fapt pentru care și-au trimis în această rundă jucătorii suspendați din trecut, Pecanha (vs. FC Brașov) și Alibec (vs. Concordia). Ambii au avut două etape de suspendare, iar oficialii celor două fost vecine de oraș au crezut că meciurile din optimile Cupei Termopan au contat, iar suspendările s-au anulat. Pe de altă parte, Steaua a considerat Cupa Ligii o vomă, fapt pentru care l-a protejat pe nervosul Lucică în meciul din Giulești. Acum vă așteptați să aflați adevărul, nu-i așa ? Ei bine, opriți-vă din sperat, întrucât e vorba de România, de fotbalul românesc, peisaje unde legea nu există, iar dacă există nu interesează pe nimeni, pentru că toți sunt niște atârnători, angajați în locuri de decizie numai în baza cumetriilor și a intereselor de doi lei. E rahat, rahat și iar rahat peste tot, de la LPF, FRF și retur. Una peste alta, cert e că acest campionat a început așa cum oricine se aștepta: cu fotbal sub zero și scandal la el acasă. Mai mult ca sigur, finalul acestui scandal are două moduri de finalizare: fie se va pune batista pe țambal, sportul nostru național, fie vom merge la TAS cu Zotta, Argăseală, Dinu Vamă, Capră și tot alaiul de credincioși care slujesc fotbalul nostru amator!

Un alt scandal, dar mult mai jegos ca stil, a avut loc la Chiajna, acolo unde își are sediul cel mai mare scandalagiu cu aia mică, adică onoarea, din fotbalul românesc: Marius Șumudică. Crezându-se din nou un mare antrenor, deși el este nimeni în drum, Șumi s-a comportat cu o jurnalistă de la Look TV așa cum se comportă un pușcăriaș cu cineva care îl întreabă ”De ce ai comis infracțiunea X?”. Reporterița i-a zis atât: ”Domnule Șumudică, a doua înfrângere într-o săptămână…” Ce a urmat a fost ceva de domeniul spitalului de nebuni. Parcă tribunul Corneliu Vadim Tudor ar fi coborât din vârful politicii de coada vacii și ar fi pătruns în vestiare la Chiajna, cu mențiunea că ăla e totuși deștept în vocabular, în comparație cu huliganul antrenorilor din România, care se contrazice la fiecare a doua propoziție.

Dacă e să spunem și câteva cuvinte despre fotbalul jucat în această etapă ar trebui să săpăm kilometri întregi pentru a-l găsi. Cu excepția unor goluri superbe reușite la Chiajna – Astra 0-2, mai nimic nu a atras atenția în această rundă. Nici măcar defunctul derby bucureștean Rapid – Steaua, un meci care a pus față în față o echipă de desculți și una de încălțați cu produse de firmă, dar nelegați la șireturi, fapt pentru care au și fost la un pas să cadă în bot.

Iată toate rezultatele înregistrate în prima etapă:

Liga 1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 3 =