CFR Cluj campioana

În afara faptului că etapa aceasta a tras cortina peste ”lupta” la vârf, Steaua distanțându-se la 16 puncte de locul secund, ocupat de nici nu mai contează cine, am mai realizat un lucru extrem de important în perspectiva sezonului viitor: am aflat numele campioanei. Probabil mulți vor veni cu placa aceea că Steaua, Reghe, bani, liniște, fani mulți, încredere și bla, bla, bla, însă nu, fraților, Steaua nu va mai lua titlul. Știm bine ce se petrece acolo, unde e destul ca brânza să se impută, fie ea și firmă, pentru ca ”ăl de sus” să zică ”Io…bag bani și fac ce vreau”. Cu Steaua rezolvată, titlul nu poate decât să ia drumul către Cluj, nu către ”U”, ci către știți voi cine. Echipa aceea a realizat și în această rundă un pact care le asigură un parcurs liniștitor în sezonul 2013-2014. Pactul l-au făcut și în urmă cu două sezoane și în urmă cu patru sezoane și… le-a ieșit! Așadar, să ne concentrăm pe sezonul 2014-2015!

 FC Brașov – Ceahlăul 1-0

Ziua în care ardelenii nu au vrut, iar moldovenii au fost prea proști pentru a reuși, așa s-ar putea caracteriza partida de sub Tâmpa. Într-un meci în care a marcat fără să vrea, FC Brașov a arătat lumii întregi că degeaba ai zeci de ocazii dacă atacanții tăi sunt prea reduși sau, dacă ar fi să dăm crezare gurilor rele, sunt prea ”buni” cu echipa adversă. Dincolo, echipa lui Pinalti, deși a fost iertată de un 5,6-0, nu a reușit să egaleze, într-un final în care ”i s-a oferit pe tavă” acest lucru. Una peste alta, Ceahlăul a bătut în tur, Brașovul în retur și totul e bine când se termină cu bine.

 Astra – U Cluj 1-2

După ce au fost bătuți de ”echipa care joacă cel mai bun fotbal din Liga1”, Dinamo, Astra a fost umilită și de echipa care se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta, Universitatea Cluj. Într-o întâlnire care punea față în față un ”filozof” și un ”gâtangiu”, soarta avea să fie una favorabilă celui de-al doilea. U nu are bani nici de o șaorma cu puține, astfel că nu poate fi vorba de un blat, însă rămâne ciudată evoluția Astrei, echipă care în meciurile anterioare de pe teren propriu învinsese echipe mult mai bune decât ”U” și la scoruri destul de confortabile.

 CS Severin – FC Vaslui 2-0

În această perioadă, FC Vaslui reprezintă o adunătură de ”fotbaliști” care poate fi bătută de absolut oricine. Toate echipele care întâlnesc Vasluiul ar trebui să se considere binecuvântate, întrucât pot obține trei puncte extrem de ușor. Excepția au constituit-o prăpădiții de la Viitorul, mult prea neexperimentați. În schimb, Jerry Gane este un tip inteligent, iar asta a demonstrat-o în meciul de vineri, atunci când l-a bătut clar pe un Hizo ai cărui jucători nu mai ascultă de nimeni. Vă vine să credeți sau nu, jucătorii păstoriți de Adrian Porumboiu se află în proces cu propriul club, astfel că este greu să mai vorbim de performanță, rezultate sau de termenul ”echipă”. Păcat, Porumboiu părea un tip serios, însă în ultimul timp prea mulți îi spun vorba aceea românească: ”Culcă-te, ești beat”.

 Pandurii – Petrolul 1-3

Plecat de la Mediaș, un loc cald și liniștit, Cristi Pustai începe, încet încet, să dea cu fruntea de realitatea dură a luptei de la vârful clasamentului. Începutul de mini-retur nu a fost unul rău pentru domn Profesor, însă treptat, întâlnind echipe bune, Pandurii săi au pierdut meci după meci. În acest moment, gorjenii se află pe locul 5 și este greu de crezut că mai pot reveni pe drumul cel bun. Întrebarea e: Vor asta ? De cealaltă parte, Petrolul lui Contra se îndreaptă spre un loc de cupe europene pe care arată că îl merită. Din nou, fără Gicu Grozav, ploieștenii au practic un joc frumos, cu multe faze de poartă și o apărare sigură.

 CFR Cluj – Dinamo 0-1

La BMPBL-ul etapei, unde dădeam un 78,9% pentru o ”românească”, ziceam așa: ”Două dintre echipele cu trecut ”glorios” într-ale celebrei ”na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie”, CFR și Dinamo se întâlnesc la Cluj într-un meci care este 100% important pentru oaspeți. Dacă CFR se ocupă în acest retur EXCLUSIV de o programare a unui sezon 2013-2014 ”pe cinste”, Dinamo încă mai speră la calificarea în Europa. Ok, acea Europă nu reprezintă decât o Poltavă, o Rigă sau un Salonic, însă e și ăsta nu prilej de a sta o săptămână de Iulie cu emoții.

Meciul din ”Gruia” avea să-mi confirme perfect teoria. O echipă care nu a jucat ABSOLUT NIMIC, Dinamo, învinge o echipă care a simulat un joc ofensiv bolnav și fără orizont. Toate acestea se petrec în sezonul de grație al echipelor care vin la Cluj, sezonul în care Arpi & Muri sunt Cooperativa Sportivă de Producție a fotbalului românesc. După Astra, Oțelul, Iași, iată că și Dinamo primește cu voia ”domnilor” toate cele bune. În aceste condiții, sezonul 2013-2014 are deja o campioană.

 Gloria – Rapid 0-1

Un meci pe cale de a nu se disputa, după ce rapidiștii au venit pe jos la Bistrița, avionul fiind un lux prea exagerat, s-a încheiat cu victoria logică a echipei mai bune. Până la golul târziu al lui Grigorie, giuleștenii au ratat 9-10 ocazii cât roata trenului, astfel că o remiză ar fi fost un rezultat total nedrept. Rezultatul Rapidului este unul cu dublu efect. În primul rând, trupa lui Rada trece de Cooperativa lui Arpi în clasament, iar apoi, victoria este una de moral, având în vedere că în etapa viitoare Rapid va primi acasă replica liderului Steaua.

 Steaua – CSMS Iași 3-1

Pe o ploaie specifică Ligii 1, Steaua a făcut cu MMS Iași cel mai prost meci al ei din acest sezon. Din fericire, trupa lui Reghecampf a beneficiat de un jucător stelar, care a decis drumul celor trei puncte: Irimia, portarul moldovenilor. Acesta a arătat lumii întregi că Steaua merită mult mai devreme titlul și a gafat în stil de mare amator.

 Concordia – Gaz Metan 0-1

Cu toții trebuie să recunoaștem că îl vedeam pe Horoba făcând negoț cu puncte în acest meci, însă la cum se prezintă Concordia Chiajna în acest moment mișcarea e absolut imposibilă. Atâția reduși din punct de vedere fotbalistic, începând cu banca și terminând cu ultima rezervă, câți găsești la această echipă, nu vezi nici în Liga a II-a. Lui Ilie Stan i se cerea demisia la final, însă omul ăsta nici nu știe cum se scrie acel cuvânt.

 Viitorul – Oțelul 0-0

Echipa patronată de Gheorghe Hagi este de departe campioana României..la egaluri. Remiza cu trupa lui Grigoraș este a 12-a din acest sezon și coincide cu urcarea temporară deasupra liniei roșii a clasamentului. Meciul de azi a fost unul clar de 1 solist, însă ratările tinerilor, dar și a bătrânilor de la Viitorul, cum e eternul Nicolae Dică, au dus partida către un 0-0 care nu ajută pe nimeni, nici măcar pe Radu Mazăre.

Clasamentul după 25 de etape:

 CFR - Steaua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here