Liga 1 Rapid

Etapa cu numărul 24 din Liga 1 a fost una pe placul echipelor mici de la mijlocul clasamentului. Lăsând la o parte remiza Stelei de la Galați, una care nu mai contează decât pentru statisticieni, trebuie să observăm mișcări de trupe între locurile 5-8. Aici avem de a face cu patru echipe mici ale acestui sezon, Dinamo, FC Vaslui, CFR Cluj și Rapid, care dau semne de viață. ”Câinii”, recent privatizați de Negoiță, au bătut pe Astra, în urma unui meci în care au doborât toate recordurile de audiență ale primului inel de pe Arena Națională. Vasluienii, cică părăsiți, cel puțin din gură, de Porumboiu, au renăscut și ei, învingând cu 3-2 o semi-retrogradată. Apoi, campionii șmecheriei, CFR Cluj, au zis că e de porc să pierzi la Ploiești și au remizat cu ambiție. În cele din urmă, ajungem și la ”Grădinița Veterană” a Giuleștiului, care a bătut cu 2-0 niște Panduri distruși de piaza-rea, Cristi Pustai.

Să vedem toate nimicurile etapei:

U Cluj – Concordia 1-0

Partida de la Cluj, disputată între două dintre cele mai slabe echipe care au existat vreodată, nu doar în fotbalul românesc, ci în tot fotbalul mondial, ne-a adus în prim plan o fază care arată că, pe lângă lipsă de valoare, fotbalul românesc conține și multă, enormă de multă limitare intelectuală, ca să nu zicem prostie. Ce s-a întâmplat ? În minutul 88, la 1-0 pentru gazde, arbitrul Robert Dumitru acordă penalty pentru Concordia și îl elimină pe Boșneag, portarul clujenilor. Pentru că efectuase toate schimbările, Ganea este obligat să recurgă la numirea unui jucător care să apere lovitura de pedeapsă. Astfel, în poartă intră Apostol Muzac, un fiu al ploii. Cu toate acestea, Sorin Ispir, un talent cât Chiajna în zi ploioasă, execută absolut ridicol lovitura. Deși Muzac stătea în poartă ca găina în elicopter, jucătorul Chiajnei, în loc să tragă simplu și plasat a bătut tare și prost: bară și afară. Și uite așa, Ionel Ganea, care n-are nicio legătură cu antrenoratul, este făcut mare de Concordia, o echipă care n-are nimic nici măcar cu sportul.

 Gaz Metan – FC Brașov 0-0

Istoria spune că NICIODATĂ Gazul nu a bătut pe FC Brașov, indiferent că meciul s-a jucat la Mediaș, Brașov sau Kuala Lumpur. Nici de această dată Gazul nu a fost mai brează, arătând lumii întregi că pur și simplu nu vrea să bată echipa de sub Tâmpa. Azdren Llullaku a fost omul milostiv pentru echipa lui Mulțescu, arătând că vine totuși din Liga a 67-a italiană, în timp ce de la Brașov, Mugurel ”Pele Bleg” Buga a irosit ocazii cât Târnava Mare la vârsare. Este al 4-lea ”0-0” dintre cele două echipe ”pretine” ale Ligii 1.

 Rapid – Pandurii 2-0

Și dacă ar merge să antreneze pe FC Rajoelina Antananarivo și ar veni cu ei să joace în Giulești, Cristi Pustai tot ar pleca învins. În această etapă, de la cârma Pandurilor, profesorul de la Mediaș nu a fost în stare să lupte contra ” Grădiniței” de 35 de ani a Rapidului, pierzând cu un rușinos 0-2. Ca de obicei, echipele lui Pustai, cum a fost și Gazu, încep bine pe Giulești și sfârșesc penibil. Așa a fost și cazul gorjenilor, care au ratat la început, apoi s-au mulțumit să aștepte aderarea la Schengen și au pierdut ca proștii.

 Ceahlăul PN – CS Severin 1-0

Dacă cei de la Concordia Chiajna se mândresc cu Sorin Ispir, o altă panaramă de echipă a României, CS Severin, contraatacă cu o altă ”piesă” beton, Florin Costea. Fostul star al Craiovei și-a pus în cap toți cei 56 de fani ai fotbalului din Severin ratând un penalty în stil de Liga 5. Pe lângă ratare, ”Cioară” a fost la un pas de o tragedie. Nu, nu și-a înghițit limba, ci l-a lovit direct în cap pe Marc, portarul moldovenilor.

Petrolul – CFR Cluj 1-1

Ceferiștii au adoptat o nouă tactică: remiza! După ce le-au asigurat celor de la Oțelul un trai plăcut în acest final de sezon, clujenii au început seria remizelor. Au făcut ”X” cu Iași, Rapid, iar acum a venit rândul Petrolului. Dincolo, elevii lui Contra au fost aproape de a lua toate cele trei puncte, numai că frica i-a băgat cu curu’ în poartă pe final și locul de Europa League e pare tot mai departe.

Dinamo – Astra 1-0

De semi-eșecul celor de la Petrolul a profitat chiar umilita lor din etapa anterioară, Dinamo. Câinii, cu un stadion sferto-plin, au trecut ușor de Astra Giurgiu, o echipă care, deși e pe locul secund, a jucat precum o retrogradată. După meci, probabil ”drogat” de atmosfera agreabilă din stadionul sferto-gol, Cornel Țălnar a declarat: ”Jucăm cel mai bun fotbal din Liga”. Din păcate pentru ei, în clasament stau mai prost ca niciodată. Oricum, cupele europene nu sunt pentru luzări ca ei, care stau în Europa mai puțin decât stă o clocă pe ouă, așa că o participare a Petrolului ar fi mult mai potrivită.

CSMS Iași – Gloria Bistrița 2-1

Mare meci mare în Copou. CSMS Iași, o echipă a Moldovei pusă pe fapte mari, primea vizita unei echipe Gloria Bistrița care își dă ultimele suflări pe prima scenă fotbalistică a țării. Victoria ieșenilor a venit în urma unui ”meci șaormă”, cu de toate: 11 metri, eliminări și goluri. Astfel, bistrițenii se cam duc la fund, în timp ce gazdele speră la o salvare in-extremis.

FC Vaslui – Viitorul 3-2

Una dintre deziluziile acestui start de mini-retur, FC Vaslui, a început și partida cu Viitorul exact cum le-a început pe cele anterioare: cu gol primit. Din fericire pentru ei, după revenirea de la cabine au marcat de trei ori, câștigând în final cu 3-2 și apropiindu-se de locurile care duc în Europa. Gurile rele spun că la pauza meciului, un anume Adrian Porumboiu, ar fi intrat ca vijelia în cabinele gazdelor, acesta fiind motivul pentru care aceștia s-au transformat în Făt-Frumos.

Oțelul – Steaua 1-1

Scăpată deja în campioană, Steaua s-a deplasat la Galați exact ca o echipă aflată în vacanță. Î cele din urmă, deși a condus până în minutul 94, Steaua s-a văzut egalată de un Oțelul destul de ambițios. Din păcate pentru steliști, aceștia au avut din nou în teren o serie de amatori, nerefăcuți sau expirați. Dintre aceștia, s-au remarcat cu succes: Cristi Tănase, cel mai prost jucător din istoria clubului, Daniel Georgievski, omul eroare/oroare și Leandro Tatu, un redus care nu poate marca din cinci metri.

Clasamentul după 24 de etape arată o Steaua evadată și niște adversari de tradiție, în ascensiune, dar mult sub așteptări:

Liga 1 Cronica etapei

 

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =