Steaua

După cinci ani de suferință, perioadă în care privea la fel și fel de arătături fotbalistice care jucau în grupele UEFA Champions League datorită ei (Urziceni, Oțelul sauCFR) Steaua s-a calificat și ea în grupele mult visate. Acest lucru nu reprezintă o performanță minoră, ba dimpotrivă, însă ar cam fi timpul să privim și mai departe de o simplă calificare. De vrăjeala cu ”e important să participi” ne-a venit acru, întrucât am văzut cum s-a aplicat acest lucru  în anii trecuți la Oțelul, CFR și chiar Steaua.

Au existat însă și ani în care echipele românești au spart gheața neputinței, și aici ne referim la cele 8 puncte ale defunctei Unirea sau cele 10 ale CFR-ului din sezonul trecut. Tocmai din această cauză, Steaua are obligația să demonstreze că aroganța jucătorilor, antrenorilor și a conducătorilor, una care, deși nu a fost apreciată de presă, a dat rezultate pe plan intern și internațional, poate aduce rezultate și în grupele celei mai puternice întreceri fotbalistice din lume.

În ceea ce privește jocul Stelei de la Varșovia, acesta a fost ”arogant” doar 9 minute, perioadă în care Steaua a marcat golurile calificării. Ce a urmat nu a fost decât un ”pui de Middlesbrough”, cu Bălani, Rădoi și Dici împrăștiați pe tot terenul. Din fericire, asaltul polonezilor nu a avut o influență decisivă pe tabela de marcaj, acolo unde golul de 2-2 a venit când totul era terminat. Nu puțini sunt aceia care consideră că un gol egalizator venit mai devreme ar fi reprezentat doar un pas până la calificarea leșilor, însă asta contează mai puțin acum.

Ceea ce contează cu adevărat acum este cât de rapid va putea Reghecampf să rezolve uriașele probleme din jocul echipei. Am văzut aseară la Steaua o serie de bube care tind să devină cancerigene dacă nu sunt tratate cât mai rapid. Printre ele se numără compartimentul defensiv, acolo unde fundașii centrali fac cam toată treaba, întrucât benzile Georgievski și Latovlevici par desprinși din sporturi cu avioane. Aerieni la 90% din faze, cei doi jucători au fost aseară doar simple jaloane în fața polonezilor, iar ceea ce a făcut Kosecki cu Georgievski intră deja la hărțuire. Cât despre Latovlevici, acesta nu se mai regăsește după convocarea la națională. Dacă în meciurile trecute compensa erorile din defensivă cu aportul în ofensivă, acum nu face decât să completeze erorile din defensivă cu altele din ofensivă, acolo unde pierde mingi fundamentale.

Un alt aspect pe care Reghe va trebui să-l rezolve îl reprezintă gaura imensă provocată de plecarea lui Chiricheș. Gardoș se descurcă într-un meci defensiv, însă ce te faci într-un meci în care trebuie să mai și joci fotbal ? Nici în ofensivă Steaua nu stă mai bine. Dacă Piovaccari își cam face treaba și demonstrează că este de 1000 de ori peste amatorul Nikolic, ceilalți jucători rămân datori. Dintre aceștia, Adi Popa este principala surpriză neplăcută din echipă. Cu o viteză mult sub cea din sezonul trecut și cu execuții de la 16 metri care rup fanionul, Popică are nevoie de o concurență pe post, altfel va ajunge un Dodel din anii trecuți.

Timpul până la startul meciurilor din grupe este unul relativ scurt, așa că staff-ul Stelei va trebui să găsească repede soluții pentru a acoperi ”găurile”, asta în cazul în care vor să facă ceva în Liga Campionilor. Există și varianta ”am venit, am jucat, ne-ați umilit, ne-am luat banii și am plecat”, încercată cu succes de Oțelul, așa că Reghe & compania au de ales.

5 COMENTARII

  1. Moshule, esti praf ! Ca toti antistelistii,ca asa sunt facuti ei ,niste rapandule invidioase !Macar ,trebuia sa citesti comentariile facute de polonezi , asa pt impresiile tale. E greu sa scrii cand nu esti pregatit,si tu nu esti deloc . Ai auzit de meciuri de calificare ? Ai citit ce spune site-ul UEFA de Steaua ? Mars jevruta !!!

    • cred ca tu esti cam praf…lasa tu site-ul UEFA..acolo aia nu se apuca sa critice slabiciunile unei echipe..nu asta e rolul lor…iar eu chiar intrat pe site-ul sport.pl unde nu era niciunul picat in admiratie fata de steaua….steaua n-a eliminat vreo superechipa,sa fim seriosi!

  2. Hmmm, fan barca probabil, dubioasa specie. Imi cer scuze in caz ca nu-i asa. Vai, s-au aparat, i-au lasat p’aia sa preseze de n-au avut o ocazie acatarii (‘nafara celor 2 goluri ovcors) Probleme URIASE care tind sa devina CANCERIGENE!!!! too much lol. Intr-adevar sunt probleme pe acolo in fata unor extreme peste medie insa, plm …

  3. tu daca nu esti prost inseamna ca esti rau intentionat…habar nu ai ce e ala un meci de calificare…ai pus repede botul la ce zic unii ca daca mai erau nu stiu cate minute se calificau polonezii..
    PS
    1. Sa stii ca si suporterii stelisti sunt aroganti nu numai jucatorii, antrenorii si conducatorii si lucrul care ne aseamana e ca “aroganta” noastra e mare si cand ne gadili tu la ea creste de trei patru ori :)..ai grija sa nu te ineci cu ea 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + fourteen =