Vedeta celor de la Miami Heat, LeBron James,  a fost ales sportivul anului 2012 de către celebra revistă  Sports Illustrated !

A fost un an fenomenal pentru LeBron care a fost desemnat MVP în NBA, a luat aurul olimpic cu echipa Statelor Unite şi a obţinut primul inel de campion NBA împreună cu Miami Heat !

LeBron James,in vârstă de 28 de ani,  este doar al 6-lea baschetbalist care a fost numit sportivul anului, după Dwyane Wade, Tim Duncan, David Robinson, Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar  şi Bill Russell.

El a petrecut 7 sezoane la Cleveland Cavaliers  fără a câştiga vreun trofeu, iar apoi şi-a anunţat plecarea înspre Miami Heat, pentru a forma “big three”  împreună cu Chris Bosh şi  Dwyane Wade. Doar că echipa plină de superstaruri a celor de la Miami a fost învinsă categoric în finală de către Dallas Mavericks, iar lumea a început să se întrebe dacă LeBron va reuşi vreodata să-şi fructifice potenţialul.

Apoi a venit anul 2012. În acest an LeBron a condus echipa celor de la Heat spre câştigarea trofeului NBA, după o victorie împotriva celor de la Oklahoma Thunders în finală, fiind desemnat cel mai bun om al finalei şi cel mai bun om al întregului sezon.Anul fenomenal al lui LeBron a fost completat de aurul olimpic cucerit la Londra, alături de echipa Statelor Unite, pe care mulţi specialişti o numesc cea mai buna echipă de baschet din toate timpurile.

Întrebat dacă credea vreodată că e posibil să atingă aceste performanţe LeBron a răspuns : ” Acum 2 ani cu siguranţă nu credeam,  a trebuit să devin o persoană mai bună, un om mai bun,  un tată mai bun, un prieten mai bun, un mentor mai bun şi un lider mai bun.M-am schimbat şi cred că oamenii au început să înţeleagă cine sunt cu adevărat . Oamenii îmi spun cât de mare sunt, dar eu nu văd asta.Tot ce îmi amintesc e că eram un băiat de la liceu care recupera mingea şi mergea cu ea din panou în panou “

Poate cel mai mare meci al carierei lui LeBron a fost meciul 4 din semifinalele conferinţei de Est, când Miami Heat era condusă cu 2-1 la meciuri de către Indiana Pacers. Uitându-se în urmă , preşedintele celor de la Heat, Pat Riley, a declarat : ” Dwyane Wade venea după un meci oribil.LeBron ştia că nu ne putem permite să pierdem acest meci.Ştia că e meciul care va decide cine se califică.Momentul care defineşte cariera unui jucător e acela când trebuie să accepţi adevărul, că baschetul nu mai e un sport de echipă în acel moment. În meciul 4 împotriva celor de la Indiana, LeBron ne-a cărat în spate de unul singur. “

Vorbind despre acel meci, antrenorul Eric Spoelstra a spus: “Odată ce a început meciul, avea acea privire în ochi, noi îi spunem simplu : “privirea” . E o imagine mai presus decât viaţa, mai mare decât vestiarul nostru.  E privirea competitorului suprem. ”

LeBron James a reuşit 40 de puncte şi 18 recuperări în acel meci, o performanţă colosala !

Colegul său de la Miami Heat, Dwyane Wade a declarat : ” Nu poţi să realizezi mai multe ca jucător de baschet.Numeşte-l cel mai bun conducător din NBA, cea mai bună extremă din NBA sau niciunul dintre aceste lucruri. El nu are poziţie, nu a fost vreodată cineva ca el.Îi dai mingea şi câştigi ! “

Opiniile despre LeBron sunt împărţite, însă nimeni nu poate contesta că performanţele atinse în acest an sunt colosale, iar titlul de ” Sportivul Anului 2012 ” este unul meritoriu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here