Înainte de a treia săptămână din Turul Franței, clasamentul general ni-l prezintă, pe primul loc, pe Chris Froome, un om ale cărui declarații parcă încep să semene cu cele ale lui Lance Armstrong de înainte de a recunoaște că s-a dopat,  cu un avans de peste patru minute față de locul doi, Bauke Mollema. Având în vedere că în precedentele două etape ce s-au încheiat în cățărare, cele de la Ax-3-Domaines și Mont Ventoux, nimeni nu a părut că-i poate face față rutierului de la Sky, în timp ce l-a singurul contratimp individual de până acum, doar Tony Martin, campionul mondial al acestei probe, a reușit să-l bată pe englez, putem deja să ne gândim că lupta pentru tricoul galben e aproape încheiată. Așadar, pentru principalii urmăritori ai lui Froome, principala miză pare să fi devenit locul al doilea, un loc care s-a dovedit a fi foarte important în ultimii ani, în marele tururi, întrucât ocupantul acestei poziții a ajuns să fie desemnat, la ”masa verde”, câștigător al cursei.

În acest moment, Bauke Mollema (Belkin) are un avans de 9 secunde față de locul 3, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff). Apoi, urmează coechipierii celor doi, Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff), mai întâi, la 12 secunde de olandez, și Laures Ten Dam (Belkin), mai apoi, la 40 de secunde. Deși a venit al doilea pe Mont Ventoux, locul 6 de la general, Nairo Quintana, se află la 1 minut și 33 de secunde de Mollema.

O primă luptă între Mollema, Contador și Quintana ar putea avea loc chiar astăzi când, chiar dacă nu vom avea cățărări de categoria întâi sau specială, vom avea un final în coborâre după o ascensiune de categoria a doua. Profilul etapei a 16-a (168 km între Vaison-la-Romaine și Gap) din Turul Franței ar putea favoriza și o evadare, dar îl poate ajuta și pe Peter Sagan să mai adune câteva puncte în clasamentul tricoului verde, acolo unde conduce detașat. În prima parte a traseului vom avea o cățărare de categoria a treia – Côte de la Montagne de Bluye (5,7 km lungime, 5,6% pantă medie), ce se va încheia la km 17,5, și o una de categoria a doua – Col de Macuègne (7,6 km lungime, 5,2% pantă medie), ce se va încheia la km 48. La km 123, la Veynes, este situat sprintul intermediar, iar după doi kilometri va începe și ultima ascensiune a zilei. Col de Manse este o cățărare de categoria a doua, cu o lungime de 9,5 km, o pantă medie de 5,2% și una maximă de 8,7%.

PROFIL16

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 1 =