De parca nu ar fi fost suficient sa lupte cu kilometri si cu tintele aflate la 50 de metri distanta, biatlonistele participante la stafeta de 4×6 kilometri au mai avut de infruntat si conditiile atmosferice deosebit de vitrege. Ploaie, vant, ceata si o zapada ingreunata la maximum, iata cadrul in care aceste harnice sportive reprezentand 18 echipe au luat pieptis joi seara prima intrecere a anului din cadrul Cupei Mondiale organizata la Oberhof (pentru orientare la circa 50 km sud de Efurt)..

La inceput, au condus echipele Elvetiei si Cehiei, dar o data cu trecerea timpului a fost evident ca tot natiunile consacrate, adica Ucraina, Germania, Norvegia, Rusia si Franta vor fi cele care vor hotari decizia si locurile pe podium. Pe locul sase dupa primul schimb, echipa Romaniei cu Eva Tofalvi parea sa tina pasul cu celelalte echipe, mpresie care a fost insa infirmata o data cu intrarea pe parcurs a celorlate echipiere.

Conditiile dificile au facut intrecerea dramatica, numeroase cazaturi si foarte multe ratari au schimbat adesea ierarhiile de la un schimb la altul, pana la urma insa rutinatul cvartet ucrainean nu a lasat nicio speranta celorlalte echipe. Noua echipe printre care si Romania cu Eva Tofalvi, Luminita Piscora, Eva Ferencz si Diana Maria Salman nu au fost clasificate fiind intrecute cu o tura, in clasamentul oficial al probei figurand doar noua formatii.

Clasamentul:

1. Ucraina …………. 1:20:16,1/0+5 (Djima/Vali Semerenko/Pidrusina/Vita Semerenko)

2. Franta ………. +    45,9/0+4 (Brunet/Besond/Boilley/Dorin Habert)

3. Germania ……… +  1:47,3/2+8 (Bachmann/Gössner/Hildebrand/Horchler)

4. Norvegia ………… + 2:11,9/3+11 (Fenne/Solemdal/Horn/Berger)

5. Rusia ………… + 2:53,5/2+11 ( Glasirina/Zaiteva/S umilova/Viluhina)

6. Italia …………. + 3:27,4/0+10 (Wierer/Oberhofer/Gontier/Runggaldier)

Vineri are loc stafeta de 4×7,5 kilometri a barbatilor, urmand ca sambata sa se desfasoare probele de sprint (7,5 km femei si 10 km barbati), iar duminica cursele de urmarire (10 km femei si 12,5 km barbati). La stafeta masculina va fi prezenta si Romania in componenta: Remus Faur, Roland Gerbacea, Stefan Gavrila si Cornel Puschianu.

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 5 =