desportivismo

Titlul nu-mi apartine, acesta fiind pe prima pagina a celor de la “A Bola”, dar descrie acest meci mai bine decat orice avancronica. Cu 2 etape inainte de finalul campionatului, Benfica vine pe “Dragao” in postura de lider insa diferenta dintre ei si Porto  este de doar 2 puncte dupa ce Benfica a scos doar un punct in meciul cu Estoril. De mentionat ca ambele echipe sunt neinvinse in acest sezon.

Benfica a fost la conducerea campionatului in ultimele opt saptamani iar o eventuala victorie in acest meci le-ar aduce titlul de campioni cat si sansa de a face tripa prin castigarea Cupei Portugaliei si a trofeului Europa League. Practic, programul Benficai e impartit in 3 “finale”: meciul din seara asta, finala Europa League de miercuri si finala Cupei Portugaliei ce va avea loc in 26 mai. Inving casino on-line in aceste 3 meciuri si raman in istorie sau pierd si cad in agonia unui sezon ratat la mustata.

De partea cealalta, FC  Porto a dominat fotbalul portughez in ultimii 10 ani, castigand 8 titluri, 5 cupe, trofeul Europa League in 2011 si Cupa Campionilor in 2004, sub comanda lui Mourinho. Aceste succese au venit in ciuda faptului ca Porto e cunoscuta pentru vanzarea jucatorilor importanti pentru sume substantiale la sfarsitul fiecarui sezon. Viitorul star de pe “Dragao” se anunta a fi columbianul Jackson Martinez, el marcand 25 de goluri in cele 26 de meciuri in care a evoluat.

Statistica (via WhoScored )

  • Porto e neinvinsa pe “Dragao”  in campionat de 44 de meciuri.
  • Benfica e neinvinsa in ultimele 32 de meciuri disputate in campionat.
  • Porto a inscris cel putin  2 goluri in 29 din ultimele 33 de meciuri disputate pe “Dragao”.
  • Benfica a inscris cel putin 2 goluri in 8 din ultimele 9 deplasari din campionat.
  • Porto a inscris cel putin 2 goluri in ultimele 6 meciuri jucate impotriva celor de la Benfica in toate competitiile.
  • In ultimele 6 intalniri intre cele doua echipe s-au inscris 25 de goluri.

Suporterii lui Porto spera ca favoritii lor sa ruineze sezonul celor de la Benfica in timp ce de partea cealalta, “vulturii” spera sa castige titlul national dupa seceta din ultimele 3 sezoane si cu aceasta ocazie sa adauge titlul cu numarul 33 in vitrina clubului. Un meci de totul sau nimic, un meci cat un campionat. Cel mai bun sa castige !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =