Cazul Iker Casillas părea un termen puțin tras de păr, un titlu menit să vândă ziare sau să atragă telespectatori, însă desfășurarea evenimentelor din ultimele zile l-a transformat într-un adevărat caz, pentru că are ca protagoniști clubul Real Madrid și unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului.

Pe parcursul săptămânii, din informațiile publicate de către presa sportivă spaniolă, se părea că epoca Iker Casillas la Real Madrid urma să își scrie ultima pagină vineri ( astăzi ), pe stadionul Santiago Bernabeu, cu ocazia unui act omagial pregătit de către clubul din capitala Spaniei. După 723 de meciuri oficiale jucate pentru Real Madrid, Iker Casillas urma să plece la Porto, în condițiile în care mai avea doi ani de contract cu clubul în a cărei pepinieră a ajuns când avea doar nouă ani. Spuneau ziariștii spanioli că cele două părți, Casillas și Real Madrid, ajunseseră la un acord în privința rezilierii contractului, urmând ca salariul portarului să fie suportat o parte de către Porto și o parte de către entitatea condusă de Florentino Perez. Se punea astfel punct final unei perioade de trei sezoane în care imensul cache pe care Casillas l-a muncit cu greu pe parcursul anilor s-a deteriorat treptat o dată cu sosirea lui Jose Mourinho pe Santiago Bernabeu. Antrenorul portughez îl suspecta pe Casillas că dă din casă, suflându-le ziariștilor detalii intime din vestiar, precum echipe de start înaintea meciurilor sau discuții dintre el și jucători. A decis să îl țină rezervă, punându-l titular pe Adan, la început, sau pe Diego Lopez, după ce l-a transferat de la Sevilla.

Mourinho-CasillasAprins conflictul, în enorma masă a fanilor Real Madrid, în special printre cei care se duc meci de meci pe Santiago Bernabeu, s-a produs o fisură care s-a mărit și mai mult după plecarea lui Mourinho la Chelsea, Casillas fiind considerat de către detractorii săi principalul vinovat pentru această mișcare. Efectele acestei noi imagini pe care o avea pentru o parte a fanilor au apărut și în randamentul portarului, senzaționalele sale parade fiind tot mai rare, iar prestațiile sale fiind ținute constant sub lupa criticilor, tot mai numeroase de la meci la meci.

Părea că problemele lui Casillas se terminau în momentul sosirii lui Ancelotti pe Bernabeu. Italianul, cunoscut ca un maestru în aplanarea conflictelor din vestiar, l-a pus titular, însă fractura din tribună nu numai că nu s-a închis, din contră, s-a agravat, nu puține fiind meciurile în care portarul a fost fluierat la scenă deschisă, chiar și atunci când nu greșea.

IKER CASILLAS
sursă foto 100x100fan.com

După cum spuneam, părea că această telenovelă își scrie ultimele episoade, iar fanii lui Iker, încă mulți, aveau posibilitatea să se despartă de el astăzi, chiar pe Santiago Bernabeu. Evenimentele au luat însă o turnură neașteptată joi seară, presa spaniolă filtrând informații oferite de cele două tabere: acordul de reziliere a contractului dintre Casillas si Real Madrid a căzut, iar transferul la Porto nu mai este atât de sigur. Clubul vrea ca fotbalistul să renunțe la o parte din pretenții, iar Casillas nu mai vrea să renunțe nici măcar la un euro din cele 24 de milioane pe care i le datorează Real Madrid în baza contractului în vigoare.

Acuzațiile reciproce dintre cele două tabere nu au întârzâiat să apară, fiecare dintre ele prin intermediul ziariștilor, care în Spania se poziționează foarte ușor de o parte sau alta a tranșeelor. Rețelele sociale au luat și ele foc, nu puțini fiind cei care îl consideră pe Casillas un mercenar, un pesetero, termen adjudecat fotbaliștilor pe care îi interesează doar banii. O altă versiune care circula târziu în noaptea de joi spre vineri ar fi că portarul a ales să dea peste cap acordul inițial drept răzbunare pentru cum a fost tratat în ultimii trei ani de către club, în special de către Florentino Perez, considerând că nu a fost apărat, atunci când a fost cazul, în fața criticilor.

Deznodământul cazului Casillas e o necunocută în acest moment, ca certitudine fiind faptul că Real Madrid a început chiar azi antrenamentele pentru noul sezon 2015-2016, urmând ca duminică să plece în cantonamentul de pregătire din Australia. O altă certitudine ar fi că nu se mai vorbește de acea fastuoasă despărțire programată să aibă loc pe Santiago Bernabeu.

UPDATE: Vineri la prânz ( n.r. astăzi ), presa spaniolă anunță că Real Madrid și Casillas s-au înțeles în cele din urmă în privința rezilierii contractului. Portarul spaniol a renunțat la o parte din banii pe care ar fi trebuit să îi primească pentru cei doi ani de contract pe care îi mai avea cu Real Madrid și se va desparte de suporteri în cursul zilei de sâmbătă, într-o conferință de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =