România va juca în această saptămână în prima rundă a Grupei 1, zona euro-africană, împotriva Danemarcei. Un meci oarecum crucial pentru echipa noastră, deoarece rezultatul acestui meci va stabili dacă vom juca pentru promovarea în Grupa Mondială sau pentru menţinerea în această grupă

Capul de afiş înaintea acestui meci  este deţinut de către Victor Hănescu, care a refuzat pentru a 2-a oară consecutiv convocarea la lot. De data aceasta însa motivele sunt mult mai clare, după ce antrenorul-nejucător Ciprian Porumb a făcut publică conversaţia prin SMS-uri cu Hănescu.

În condiţiile în care federaţia a stabilit ca fiecare jucător să primească 5000 de dolari la convocare, plus alte 2000 pt fiecare victorie, lui Hănescu i-a fost oferită suma de 10 000 $ plus 3 000 $ pentru fiecare victorie. Această negociere a inclus la pachet şi următorul meci cu Olanda, iar Hănescu a refuzat, solicitând 15 000 $ plus 5 000 $ primă de victorie. O dovadă de lipsă de caracter şi nesimţire crasă, în condiţiile în care de când el a devenit numărul 1 în echipa României, aceasta a retrogradat din Grupa Mondială şi se zbate în anonimat.

Ca să întelegeţi mai bine despre ce vorbesc, Luminiţa Paul scria pe site-ul Gazetei Sporturilor că Roger Federer primeşte 5 000 $ pentru fiecare participare în Cupa Davis pentru Elveţia.

În condiţiile în care Horia Tecău, jucător de top 10 în tenisul mondial la dublu, a acceptat fără ezitare convocarea, Hănescu, numărul 60 mondial şi un jucător care se zbate în anonimat de vreo 10 ani, a refuzat fiind considerat că “este luat la mişto ” . Păi bă, Victore, în 11 ani de când  ne reprezinţi, cea mai mare victorie a ta e cu Giovanni Lapentti, cred că  tu ne iei la mişto pe noi !

Ciprian Porumb pare un om cu coloană vertebrală şi am încredere că va lua decizia corectă, aceea de a îl suspenda pe Hănescu pe termen nelimitat din echipa naţionala a României. Nu-ţi cere nimeni să joci pe gratis, dar când echipa naţională devine o afacere, e cazul să fii pus la punct. Hănescule, lasă-ne !

Chiar şi fără aportul vedetei Victoraş, un diminutiv ce îsi are bine rostul, băieţii noştri rămân favoriţi clari în această partidă. HAI ROMÂNIA !

În aceste condiţii, iată programul meciurilor care se vor disputa pe hard-ul din Cluj-Napoca :

Vineri, ora 13:00:

Marius Copil – Frederik Nielsen
Adrian Ungur – Martin Pedersen

Sambata, ora 15:00

Horia Tecau/Florin Mergea – Frederik Nielsen/Thomas Kromann

Duminica, 13:00:

Adrian Ungur – Frederik Nielsen
Marius Copil – Martin Pedersen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 6 =