Victor HanescuDupă tradiționalul parcurs dezamăgitor BRD Nastase Tiriac Trophy, Victor Hănescu a strâns rândurile și are în această săptămână un parcurs foarte bun la turneul de 426,605 de Euro de la Oeiras (Portugalia). Românul, căzut între timp pe locul 93 ATP, a ajuns până în semifinalele turneului iberic. În partida din sferturi, Hănescu l-a învins azi pe reprezentantul gazdelor, Gastao Elias (179 ATP), scor 6-1, 7-5.

De la duelul cu un jucător anonim, din lumea a treia a tenisului, Victor Hănescu va trece mâine, în careul de ași, la duelul cu un jucător de top, cehul Tomas Berdych (6 ATP). O singură dată s-au mai întâlnit până în prezent cei doi jucători, în 2008 la Wimbledon, atunci când cehul s-a impus cu 6-7, 7-6, 6-1, 6-2.

Calificarea în penultima fază a turneului portughez îi vor aduce lui Hănescu 90 de puncte WTA și un cec în valoare de 22,060 de Euro.

Tot la Oeiras, însă pe tabloul fetelor, Irina Begu s-a oprit în faza semifinalelor, după înfrângerea cu favorita 1, Carla Suarez-Navarro, 6-7, 1-6. În ciuda eșecului de azi, pentru Irina aceasta rămâne cea mai bună performanță în circuit după ani buni de secetă.

Cele 110 puncte obținute de Irina la Oeiras o vor propulsa pe româncă din nou în top 100 WTA. Pe lângă aceste puncte, Begu va primi și un cec în valoare de 9,113 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =