SIMONA HALEPAflată la prima participare la Turneul Campioanelor de la Sofia, Simona Halep a demonstrat încă din prima zi că se află în Bulgaria pentru a realiza o performanță notabilă. Jucătoarea noastră s-a impus mult mai clar decât o arată scorul de 6-3, 6-3, împotriva ”victimei” sale preferate din circuitul WTA, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (26 WTA).

După victoria de acum zece zile de la Kremlin Cup cu Anastasia, 6-2, 6-1, Simona i-a arătat și azi rusoaicei că este o jucătoarea care se apropie de Top 10-ul tenisului mondial și, în puțin mai mult de o oră, a învins-o categoric. În ciuda faptului că Pavlyuchenkova i-a luat Simonei mai multe ghemuri, meciul a fost unul dominat de la un capăt la altul de reprezentanta României. În ambele seturi, Simona a avut scurte momente de relaxare (3-1 în primul set și 5-1 în al doile) însă a revenit rapid și a demonstrat că e o mare campioană. În urma victoriei de azi, Simona are asigurați 50,000 de dolari și 110 puncte în clasamentul WTA.

În celălalt meci din Grupa Serdika, Alize Cornet a profitat de abandonul rusoaicei Maria Kirilenko la scorul de 5-0. În urma accidentării de azi, Maria Kirilenko s-a retras de la turneu și locul său va fi luat de ucraineanca Elina Svitolina.

Cealaltă Grupă, Sredets, a programat azi un singur meci. Ana Ivanovic a trecut lejer de reprezentanta gazdelor,  Tsvetana Pironkova, scor 6-0, 6-2.

Mâine, Simona Halep va juca împotriva franțuzoaicei Alize Cornet (27 WTA), împotriva căreia are un palmares negativ. În singurul lor duel, în 2011 la Monterrey (Mexic), Cornet s-a impus cu 7-5, 6-1.

Iată programul zilei de mâine, 30 Octombrie:

Ora 17:00Samantha Stosur – Elena Vesnina

Urmat de Simona Halep – Alize Cornet (nu înainte de 19:00)

Imediat după:  Elina Svitolina – Anastasia Pavlyuchenkova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =