Halep Pliskova
sursa: wtatennis.com

Deși n-au trecut nici două luni din anul 2015, Simona Halep este la două seturi distanță de a-și trece în palmares al doilea titlu WTA din acest sezon. Ea va juca azi, de la ora 17:00, în finala turneului Premier 5 de la Dubai, contra revelației circuitului, cehoaica de 22 ani, Karolina Pliskova (18 WTA).

Duel în premieră între cele două în circuit, finala dintre Simona și Karolina este una care pune față în față două jucătoare total diferite. Rămâne de văzut cât de mult vor conta în rezultatul final caracteristicile celor două jucătoare. Cât va conta fizicul azi ? Cât va conta mentalul ?

Să vedem câteva dintre capitolele care le diferențiază pe cele două finaliste:

Halep - Pliskova
sursa: wtatennis.com

Poziție în clasamentul WTA: locul 4 vs. locul 18!

Teoretic vorbind, Simona este clar favorită în acest meci prin prisma poziției din clasamentul WTA. Pe de altă parte, Pliskova, aflată la cea mai bună clasare din carieră, a demonstrat în ultimele ei meciuri că urcarea ei în topul tenisului mondial este o chestiune de luni.

Titluri câștigate în carieră: 9 la 3 pentru Simona!

Acesta este un alt capitol la care Simona o domină pe Pliskova, însă dominarea se datorează anului 2013. În 2014, atât românca, cât și cehoaica au câștigat același număr de trofee: 2. Și aici, Simona are un plus, dat fiind faptul că unul dintre cele două titluri este de categorie Premier 5. În ceea ce privește sezonul 2015, Pliskova încă n-a punctat la acest capitol, dar a fost aproape la Sydney, acolo unde a jucat finală cu Kvitova.

David vs. Goliat!

Apropiate ca vârstă, cele două jucătoare sunt despărțite de 20 de centimetri. Simona Halep are sub 1.70, în timp ce Karolina Pliskova se apropie de 1.90. În tenis, acesta este un capitol care poate crea avantaje și dezavantaje. Serviciul, deplasarea în teren, loviturile, sunt factori care depind de înălțime.

Pliskova, lider mondial detașat la capitolul ”ași”!

Statura ei fizică o ajută pe Pliskova să domine un capitol extrem de important într-un meci, acela al punctelor câștigătoare direct din serviciu. Înainte de startul turneului din Dubai, cehoaica avea nu mai puțin de 102 ași serviți în 2015, la distanță mare de Serena Williams (88) și Petra Kvitova (66). Cu o medie de 15 ași pe meci la acest turneu, probabil că aceasta se apropie de 150. Pe de altă parte, Simona nu apare în top 10 mondial la acest capitol.

Simona, mult mai bună la retur!

Cu un procent de aproape 50%, Simona Halep se află pe 4 în lume la capitolul punctelor câștigătoare la retur. Totodată, pe serviciul 2 al adversarelor, Simona are un procent de 61,3%, o valoare de locul 9 în lume. Rămâne de văzut cât de mult îi va permite Pliskova să agațe serviciile sale violente. În aceste topuri, Pliskova nu apare între primele 10. Un relativ echilibru între cele două există la capitolul servicii câștigate, cu Simona având 77,5%, iar Pliskova 78,2%.

Drumul celor două până în finală:

Simona Halep:

– turul I: liber

– turul II: 6-2, 6-0 cu Daniela Hantuchova (Slovacia, 47 WTA)

– turul III: 6-3, 6-4 cu Tsvetana Pironkova (Bulgaria, 57 WTA)

– sferturi: 6-3, 1-6, 7-5 cu Ekaterina Makarova (Rusia, 9 WTA)

– semifinale: 2-6, 6-1, 6-1 cu Caroline Wozniacki (Danemarca, 5 WTA)

Karolina Pliskova:

– turul I: 6-2, 6-4 cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 40 WTA)

– turul II: 6-4, 6-2 cu Barbora Zahlavova Strycova (Cehia, 22 WTA)

– turul III: 6-2, 4-6, 6-4 cu Ana Ivanovic (Serbia, 6 WTA)

– sferturi: 3-6, 7-6, 6-1 cu Lucie Safarova (Cehia, 15 WTA)

– semifinale: 6-4, 5-7, 7-5 cu Garbine Muguruza (Spania, 24 WTA)

Sursa: wtatennis.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here