Simona Halep a ratat șansa de a juca o nouă finală WTA în acest an, după ce a pierdut în penultimul act la Stuttgart, scor 5-7, 7-5, 2-6 împotriva jucătoarei daneze Caroline Wozniacki, locul 5 WTA. Meciul de azi, jucat în cadrul primului turneu pe zgură pentru Simona în acest sezon pentru, a fost unul care s-a întins pe durata a 3 ore. Față de Dubai, Halep a avut în față azi o Caroline Wozniacki perfectă în apărare. Cu excepția debutului setului secund, daneza a jucat perfect și nu i-a lăsat nicio șansă Simonei. În ciuda numărului mult mai mare de mingi direct câștigătoare, Halep a pierdut teren la capitolul greșeli neforțate, venite pe fondul defensivei solide a Carolinei.

Simona Halep

……………………………………………………..

Ajunsă din nou numărul 2 WTA, după eșecul Mariei Sharapova cu Angelique Kerber, Simona Halep își continuă drumul la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart. Românca s-a calificat în careul de ași a turneului Premier 12 dotat cu premii dotale de peste 700,000 de dolari, după o victorie în minimum de seturi cu italianca Sara Errani (15 WTA), scor 6-4, 6-4.

Dacă meciurile din trecut jucate între cele două au fost extrem de dezechilibrate (6-1, 6-0 pentru Errani în 2013 la Miami și 6-2, 6-0 pentru Halep în 2014 la Doha), duelul de azi din Germania a fost mult mai echilibrat. Acest lucru a fost cauzat de procentajul foarte slab al celor două jucătoare la serviciu …sau de cel foarte bun la primire, depinde cum privim lucrurile. Astfel, în cele 80 de minute ale meciului de azi, am asistat la nu mai puțin de 16 break-uri. Fără să strălucească, Simona a fost mereu cu un pas în față, și de asemenea cu un break, și a reușit să câștige și să se califice în careul de ași.

Începutul de meci nu avea să anunțe deloc avalanșa celor 16 break-uri (dintre care 11 consecutive). Simona și-a câștigat serviciul, a făcut break-ul și meciul părea să semene cu cele anterioare jucate între cele două jucătoare. De la 2-0 pentru Halep, a început însă o serie de mingi pierdute la serviciu care a continuat până la 1-1 în setul secund. A urmat apoi un serviciu bun al Simonei, al doilea din meci, iar meciul părea normalizat. A fost doar o iluzie. Sara a copiat-o pe Simona și și-a făcut la rândul ei serviciul. Ba mai mult, Errani a revenit cu break pe serviciul Simonei și a servit pentru 4-2. Simona s-a trezit însă din pumni, a realizat 3 break-uri consecutive și istoria meciului avea să fie scrisă. Cu câte un break avans în fiecare set, Simona s-a impus cu un dublu 6-4.

Victoria de azi este a 19-a înregistrată de Simona Halep în ultimele 21 de meciuri jucate pe zgură. Singurele eșecuri au venit împotriva Mariei Sharapova, în cele două finale din 2014 de la Madrid și Roland Garros.

Pentru un loc în finala de la Stuttgart, Simona va avea un meci mult mai dificil, urmând s-o întâlnească pe daneza Caroline Wozniaki (5 WTA), cea care a trecut lejer în sferturi de Carla Suarez-Navarro (10 WTA), 6-0, 6-3.

Întâlnirea dintre Halep și Wozniacki va fi prima dintre cele două pe zgură, toate cele trei anterioare disputându-se pe hard. Scorul duelurilor directe este de 2-1 în favoarea Simonei. Ultimul lor meci a avut loc la Dubai, în acest an, atunci când Halep s-a impus după o revenire spectaculoasă.

Halep - Wozniacki

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here