Mica bătaie încinsă în timpul partidei Unirea Urziceni și Glasgow Rangers între stewarzii de pe Ghencea și suporterii echipei scoțiene lasă urme încă. După Unirea a fost amendată cu  8000 de euro pentru deficiențe în organizarea meciului, cei de la Glasgow Rangers au primit și ei din partea amară a paharului: amedă de vreo 18 000 de lire sterline plus plata dauneleo provocate de fani pe stadionul Ghencea.

Faptul că am primit o asemenea amendă ne provoacă o profundă stare de decepție atât nouă, cât și majorității suporterilor Rangers, asta pentru că trebuie să suportăm consecințele faptelor făcute de unii dintre cei care au făcut deplasarea pentru a vedea meciul de la București. Conduita idioată a acestor indivizi este total inacceptabilă și este total opusă principiilor ce ne reprezintă precum club de fotbal. Mai mult, este foarte frustrant din moment ce multe persoane angajate ale acestui club lucrează pentru ca suporterii ce fac deplasarea să o facă în siguranță și să poată savura meciurile în cele mai bune condiții.

Ce mai spune Bain? Spune că:

Apreciem faptul că delegatul UEFA a spus în relatarea sa că majoritatea fanilor deplasați la București s-au comportat civilizat. Asta nu este un motiv care să scuze comportamentul violent al unora. Nu vom face recurs la această hotărâre, iar cei care au provocat incidentele de la București nu vor mai fi primiți la meciurile disputate de Glasgow Rangers.

Concluzia? Se poate discuta și civilizat în relația club-suporteri, fără a fi nevoie ca pentru o  mână de oameni ce merg pe stadion doar pentru a refula, să sufere și sutele de alți suporteri din imediata lor apropiere. Ca de obicei, occidentul își rezolvă decent problemele.

via

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here