UPDATE! 

Așa cum anticipam,  Giorgos Katidis, a primit o sancțiune drastică din partea Federație Elene de Fotbal! Aceștia au decis EXCLUDEREA PE VIAȚĂ a jucătorului de la acțiunile naționalelor de fotbal ale Greciei. Conform BBC, Federalii de la Atena consideră gestul: ”o insultă severă la adresa tuturor victimelor holocaustului”.

Gest extrem de controversat în campionatul de fotbal al Greciei. După ce a marcat golul victoriei în meciul cu Veria, contând pentru etapa a 26-a din prima ligă elenă, mijlocașul celor de la AEK Atena, Giorgos Katidis, a făcut un gest asemănător salutului nazist către propria galerie.

Gestul tânărului de 20 de ani i-ar putea aduce acestuia suspendări drastice din partea clubului sau a federației de la Atena.

Imediat după încheierea partidei, Katidis a postat pe contul său de twitter un mesaj prin care încerca să scuze gestul: ”Nu sunt fascist și nu aș fi făcut acest gest dacă aș fi știut ce înseamnă”.

În apărarea tânărului a sărit și antrenorul echipei, Ewald Lienen, cel care a cerut clemență, având în vedere vârsta jucătorului: ”Katidis este un jucător foarte tânăr care nu are nicio viziune politică. Probabil a văzut gestul pe internet și l-a exercitat fără să știe cu adevărat ce semnificații are. Sunt 100% convins că el nu știe ce a făcut. A plâns non-stop la vestiare, imediat după ce a văzut reacțiile dure din mass-media la adresa gestului său”. 

 

 

Probleme cu ”salutul nazist” au mai avut și alți jucători. Unul dintre aceștie, Radu Ștefan, care în 2012 a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după un meci cu Napoli, scor 3-1. Tot de la echipa romană vine și deschizătorul de drumuri în astfel de gesturi, Paolo Di Canio. În 2006, căpitan pe atunci al formației Lazio Roma, Di Canio, a fost suspendat pentru un meci și amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno.
sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here