Genoa C.F.C (Genoa Cricket and Football Club) este cea mai veche echipă de fotbal din Italia iar astăzi aniversează 124 de ani de existență. De-a lungul istoriei, genovezii au câștigat 9 titluri de campioni.

Prima încoronare s-a petrecut cu 120 de ani în urmă, mai exact în anul 1898, la doar 5 ani de înființare. Titlul s-a decis după un turneu formt din 4 echipe: Genoa, Internazionale Torino, FBC Torinese și Ginnastica Torino. Genoa a câștigat în semifinale cu 2-0 meciul cu Ginnastica iar în finală a trecut cu 2-1 în prelungiri de Internazionale Torino. Dintre echipele care au participat la acea ediție a precursoarei Seriei A, mai există doar Genoa și Ginnastica de Torino.

Genoa, 1898
Genoa, 1898 – echipa care a câștigat primul titlu / Sursa foto: italyonthisday.com

Pentru Genoa au urmat alte 8 titluri: 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1914/1915, 1922/1923, 1923/1924.

Palmaresul complet al echipei: 

Campionatul Italian 1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1914/1915, 1922/1923, 1923/1924
Cupa Italiei 1936/1937
Cupa Alpilor 1962, 1964
Cupa Anglo-Italiană 1995/1996
Campionatul Italian Primavera 2010
Cupa Italiei Primavera 2009
Super Cupa Primavera 2009, 2010
Cupa Viareggio 1965, 2007

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =