Genoa C.F.C (Genoa Cricket and Football Club) este cea mai veche echipă de fotbal din Italia iar astăzi aniversează 124 de ani de existență. De-a lungul istoriei, genovezii au câștigat 9 titluri de campioni.

Prima încoronare s-a petrecut cu 120 de ani în urmă, mai exact în anul 1898, la doar 5 ani de înființare. Titlul s-a decis după un turneu formt din 4 echipe: Genoa, Internazionale Torino, FBC Torinese și Ginnastica Torino. Genoa a câștigat în semifinale cu 2-0 meciul cu Ginnastica iar în finală a trecut cu 2-1 în prelungiri de Internazionale Torino. Dintre echipele care au participat la acea ediție a precursoarei Seriei A, mai există doar Genoa și Ginnastica de Torino.

Genoa, 1898
Genoa, 1898 – echipa care a câștigat primul titlu / Sursa foto: italyonthisday.com

Pentru Genoa au urmat alte 8 titluri: 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1914/1915, 1922/1923, 1923/1924.

Palmaresul complet al echipei: 

Campionatul Italian 1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1914/1915, 1922/1923, 1923/1924
Cupa Italiei 1936/1937
Cupa Alpilor 1962, 1964
Cupa Anglo-Italiană 1995/1996
Campionatul Italian Primavera 2010
Cupa Italiei Primavera 2009
Super Cupa Primavera 2009, 2010
Cupa Viareggio 1965, 2007

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 3 =