IoanNiculaeAstra

Când cu toții credeam că parcursul excelent al Astrei Giurgiu în ediția din acest sezon de Europa League, prima la care au participat, va transmite conducătorilor echipei un fărâmă de creier ceva mai occidental, iată că a venit ”cazul Tembo” care a aruncat pur și simplu în aer tot ceea ce a construit echipa din punct de vedere al profesionalismului în aceste săptămâni.

 Despre ce este vorba ? Ei bine, Fwayo Tembo jucătorul de 24 de ani în buletin și 42 în realitate, a fost pur și simplu dat afară de la echipa giurgiuveană de către patronul Ioan Niculae. Acest lucru s-a întâmplat după meciul de campionat pierdut de Astra, scor 1-2, pe teren propriu cu Petrolul. Patronul echipei, un adevărat devorator de antrenori și de jucători, s-a enervat de ”floricelele” zambianului declarând că:  “N-avem nevoie de floricelele lui Tembo. Acest jucător nu mai are ce căuta aici. Prefer să joc cu juniorii decât cu jucători ca el. E incredibil ce a putut face. Astfel de jucători sunt la Astra. A fost şi greşeala lui Isăilă că nu l-a scos din teren. Începând din această seară, Tembo poate merge la orice echipă. Poate pleca liber de contract. El nu e un jucător de echipă, vrea să dribleze. El nu va mai juca la Astra. Are probleme grave de caracter. Sunt lucruri simple pe care el le poate face şi nu le face…” (digisport)

 Imediat după această declarație, jucătorul s-a conformat și a plecat de la echipă, un lucru absolut normal. Ce naiba să faci atunci când un individ te tratează asemenea unui rahat ? Pleci.

Ei bine, azi, 9 septembrie, la aproximativ două săptămâni de la acțiunea de ”reciclare” a lui Niculae, un alt individ cu coloană de omidă de la Giurgiu, Dinu ”Vamă” Gheorghe vine și declară că: ”Nu o să murim dacă Tembo nu vine la echipă. El are notificare trimisă, iar dacă nu se prezintă în termenul stabilit, atunci ne adresăm la FIFA şi solicităm suspendarea lui pe durata contractului. Tembo trebuie să îşi ceară scuze băieţilor, el a lăsat echipa într-un moment extrem de greu. Noi aveam 14-15 jucători valizi pentru returul cu Maccabi Haifa, iar el a plecat înainte cu două zile de meci. Asta doare cel mai tare…” (digisport).

Așadar, după ce patronul spune: Acest jucător nu mai are ce căuta aici, vine pupăza , pardon, președintele și spune El are notificare trimisă, iar dacă nu se prezintă în termenul stabilit, atunci ne adresăm la FIFA. Cu alte cuvinte, este ca și cum i-ai spune unei fete că e urâtă cu crengi, iar peste cinci minute i-ai cere să se mărite cu tine pentru că e zâna zânelor.

Dar nu trebuie să ne mai mirăm, ăștia sunt oamenii care conduc fotbalul românesc. Să nu credeți că doar ei comit astfel de imbecilități. De la ”legatul de la Jilava” sau unde naiba o putrezi și până la bulibașa Copos, cu toții ling azi un fund, iar mâine îi dau un șut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =