Iubitorii sportului cu mingea ovală, dar nu rugby, ci fotbal american, au de astăzi un motiv de bucurie. Sportul care are milioane de fani americani a fost recunoscut astăzi în mod oficial și in Romania de către Autoritatea Nationale pentru Sport și Tineret. Probabil că nu printre primele, români fiind o rasă mai tehnică din fire, însă undeva în top 10 tot îl vom găsi.

Ordinul prin care fotbalul american este recunoscut în România a fost emis azi de Președintele Autorității Naționale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocală.

Astazi avem ocazia sa va aducem o veste imbucuratoare pentru toti pasionatii de fotbal american din Romania. Dupa cum stiti de cand s-a inceput practicarea acestui sport in tara ne-am lovit de faptul ca sportul nu e recunoscut in Romania. Asadar astazi 21.11.2012 Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret a emis ordinul numarul 1202/2012 prin care FOTBALUL AMERICAN a devenit SPORT RECUNOSCUT in Romania.
Vrem sa-i felicitam pe toti cei care au contribuit si contribuie la dezvoltarea acestui sport si fara de care aceasta recunoastere nu ar fi fost posibila.”  informează  Timisoara 89ers .

Fotbalul american este un sport nou în România. În 2010 Bucharest Warriors au câștigat prima ediție a Campionatului National de Fotbal American si Flag 2012, învingându-i în RO BOWL 2010 pe Cluj Crusaders cu scorul de 56 – 12. În 2011 Bucharest Warriors și-au menținut titulatura de Campioni Naționali la Fotbal American  de asemenea invingand echipa Cluj Crusaders. De data aceasta meciul RO BOWL 2011 s-a jucat la Cluj-Napoca. Ediția din acest an a fost câștigată de  Cluj Crusaders, care a reușit să se impună împotriva celor de la  Bucharest Rebels, scor 14-7 (8-6) şi 20-7 după prelungiri.

Surse:

warriors

eclujeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + seventeen =