Nicio surpriza in meciurile retur ale semifinalelor disputate duminica, cele mai bune echipe Olympique Lyon si VfL Wolfsburg facand asteptatul pas in finala de la Londra de pe Stamford Bridge de la 23 mai.

 

In partida FCF Juvisy Essonne – Olympique Lyonnais 1-6 nu era greu de prevazut ca echipa castigatoare de doua ori a trofeului se va califica din nou in finala si in mod normal va emite pretentii la un al treilea succes consecutiv. Echipa lyoneza cu numeroase jucatoare din nationala franceza (Deville, Remard, Necib, Georges, Bompastor, Abiliy, Tomis) joaca un fotbal incantator, tehnic, atletic, bine orientat tactic, aantrenorul Patrice Lair dispunand de o generatie facuta parca pentru marile performante. Dupa ce castigase clar (3-0) meciul tur, Olympique a obtinut un rezultat de …tenta bavareza in a doua partida golurile fiind marcate de Rapinoe (6), Schelin (19,51), Abily (63), Tonazzi (71, 78), respectiv Diani (84).

Cealalta calificata este VfL Wolfsburg care a invins Arsenal LFC cu 2-1 dupa ce in meciul tur de la Londra castigase chiar mai clar cu 2-0. A fost un joc viu disputat, dupa ce gazdele au deschis scorul prin Wagner (14), echipa oaspete a reusit sa egaleze curand dupa pauza prin Little (54) dand intalnirii un caracter oarecum deschis. Golul victoriei inscris de Kessler (61) a lamurit insa definitiv soarta meciului, fetele din „orasul automobilelor“ obtinand cel mai mare succes din istoria sectiei de fotbal feminine. Wolfsburg care s-a intarit substantial in ultima vreme are in randurile ei numeroase componente ale echipei nationale printre care: Kessler, Faisst, Henning, Goessling, Popp, Müller, Pohlers, Odebrecht antrenorul Ralf Kellermann reusind sa formeze o grupare de prim rang.

 

Lyon

 

In foto: Olympique la castigarea trofeului in anul 2012.

 

G.L. Neamtu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 1 =