lewis hamilton china mercedes

Spuneam ieri că dacă vremea sau monopostul nu îi joacă feste, Lewis Hamilton are toate șansele să câștige Marele Premiu al Chinei. Pilotul englez și-a valorificat prima poziție a grilei de start câștigând cursa, fiind acompaniat pe podium de colegul său de la Mercedes, Nico Rosberg, și de un suprinzător Fernando Alonso, care a reușit să își ducă monopostul Ferrari în fața celor două Red Bull conduse de Daniel Ricciardo și Sebastian Vettel.

În clasamentul general, continuă să conducă Nico Rosberg cu 789 de puncte, însă Lewis Hamilton, la a treia victorie a sezonului, este acum la doar patru puncte in spate. Pe locul trei, cu 41 de puncte, Fernando Alonso, în timp ce campionul en-titre, Sebastian Vettel e pe poziția a cincea, cu 33 de puncte.

lewis hamilton, marele premiu al chinei

Calificari

Din moment ce are pe mână un monopost pe măsura talentului, Lewis Hamilton vrea să arate că știe să și îl pună în valoare. Pilotul britanic face legea și în a patra cursă a anului și, dacă ghinionul nu îi joacă feste, are toate șansele să câștige toate punctele puse în joc la Marele Premiu al Chinei. Hamilton a reușit să scoată cel mai bun timp în calificările de pe circuitul de la Shangai și va pleca de pe prima poziție a grilei de start în cursa de mâine, performanță pe care o repetă în acest sezon, după cele din Malaezia și Australia.

34, numărul de curse în care Lewis Hamilton a plecat de pe prima poziție a grilei de start până acum.

Așa va arăta grila de start a cursei de mâine ( ora 09:00 ):

grila de start marele premiu al chinei formula 1

sursă foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + three =