Inaintea Marelui Premiu al Chinei de la finele acestei saptamani in…boxele echipelor de Formula 1 se vorbeste mult dar se iau si decizii cum se va vedea mai incolo.

In centrul atentiei este si ramane Red Bull, echipa triplului campion mondial, Sebastian Vettel care a anuntat prin seful sectiei „Sport cu motor“, Helmut Marko faptul ca: „In viitor pentru Sebastian nu exista dispozitii de ordine“, iar seful echipei, Christian Horner a subliniat ca: „El nu ar fi castigat atatea intreceri daca ar fi fost incorsetat in fel de fel de masuri tactice.“ Cu aceasta se poate conchide ca dupa intamplarea de la Sepang Vettel castiga clar disputa de acceptanta in cadrul echipei in fata lui Mark Webber, existand de-acum insemne clare privind plecarea australianului. Finlandezul Kimi Raikkönen, de o buna vreme imprietenit cu Vettel, spune ca: „Nu am contract pentru anul viitor, de aceea ramane sa analizez ofertele“, dar cum Dietrich Mateschitz, proprietarul lui Red Bull a pus mai demult ochii pe acesta tendiinta pentru sezonul viitor pare sa fie clara.

Sebastian Vettel satisfacut de decizia echipei a afirmat clar ca nu are motive sa se scuze pentru …victorie, spunand ca:“ Eu sunt angajat aici ca sa castig si acest lucru il fac si il voi face, ceea ce ramane in amintire este doar succesul.“

Tot de la Red Bull s-a anuntat ca Sebastian Vettel va fi primul pilot care va „inspecta“ noul circuit de la Soci, la 22 aprilie, o zi dupa Marele Premiu al Bahranului. El va fi insotit de fostul pilot David Coulthard. Campionul mondial nu va utiliza insa bolidul sau RB9 ci o masina pusa la dispozie de un sponzor. Circuitul de la Soci este prevazut sa gazduiasca o intrecere oficiala in anul 2014.

La Ferrari tema este tot…Vettel. Intr-un interviu cu publicatia „Sport Bild“ seful echipei italiene, Stefano Domenicali, a declarat ca: „ Stiti bine ca eu il admir pe Vettel si il apreciez in mod deosebit, imi scot palaria in fata triplului campion mondial care este un pilot de exceptie. Chiar daca specialistii afirma ca Sebastian are cea mai buna masina si adesea noroc, trebuie analizate statisticile si rezultatele sale.“

Dar la „Scuderia“ se mai vorbeste si despre altceva, pilotul spaniol, Fernando Alonso exprimand fidelitatea sa fata de echipa si intentia de a ramane pana la incheierea carierei. „Este cea mai buna echipa din lume, de aceea Ferrari sau nimic…“, a afirmat el. Campionul mondial din anii 2005 si 2006 a afirmat via Twitter ca: „In mine se afla inca multa viata pentru Formula 1“, ceea ce poate insemna ca acesta are ambitii si pentru un al treilea titlu.

Seful sectiei Sport cu motor de la Mercedes, Toto Wolf a confirmat euforia care domneste dupa debutul bun din acest sezon spunand ca: „Nu stim inca daca va merge asa mai departe, pentru ca exista inca multe semne de intrebare. In ultimii an s-a intamplat sa nu putem, tine pasul cu procesul de evolutie si acest element va fi determinant pentru rezultatele noastre.“ La Mercedes se afirma ca a inceput pregatirea asiduua a sezonului 2014.

Auto vom Vettel

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here