Roger Federer și Novak Djokovic se vor afla din nou față în față pentru a 33-a oară. Foștii lideri mondial își vor disputa finala de la Indian Wells după ce ambii s-au impus seara trecută în meciurile din semifinale contra lui Alexandr Dolgopolov și, respectiv, John Isner. Dacă elvețianul nu a avut nicio problemă cu Dolgopolov, câștigând cu 6-3 6-1 într-o oră de joc, sârbul a stat pe teren aproape două ore și jumătate. Nole și-a adjudecat primul set cu 7-5 după un break făcut în finalul acestuia, însă, deși a servit de două ori pentru meci în manșa a doua, semifinala a ajuns în decisiv, întrucât americanul a împins cel de-al doilea set într-un tie-break pe care l-a câștigat la 2. În cel de-al treilea, Isner nu s-a mai ridicat la nivelul lui Djokovic care s-a impus cu 6-1.

După primele 32 de întâlniri, Federer îl conduce pe Djokovic cu 17-15, dar în meciurile de trei seturi cei doi se află la egalitate 10-10. Aceasta va fi abia a doua confrutare la Indian Wells, precedenta fiind câștigată de actualul număr doi mondial în semifinalele din 2011 cu 6-3 3-6 6-2. Tot o singură partidă între Roger și Novak a avut loc anul acesta, la Dubai, victoria revenindu-i de această dată elvețianului, cu 3-6 6-3 6-2. Un alt detaliu important ar fi acela că Federer, care a ajuns acum în finală fără să piardă vreun set, are cinci titluri la BNP Paribas Open, în timp ce Djokovic doar două.

Tot noaptea trecută au avut loc și finalele de dublu. Gemenii Bob și Mike Bryan au câștigat cu 6-4 6-3 în fața lui Alexander Peya și Bruno Soares, iar Hsieh Su-Wei și Peng Shuai au luat titlul la feminin după 7-6(5) 6-2 contra perechii Cara Black / Sania Mirza.

Tablourile principale de la Indian Wells:

foto

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here