Petrolul

Careu de ași la tragerile la sorți pentru play-off-urile din UEFA Champions League și Europa League. După Steaua, marți, azi a fost o nouă zi euro-fantastică pentru echipele de club din Liga 1, întrucât Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești s-au calificat în play-off-ul Europa League după trei meciuri cu multă tensiune și suspans.

Astra – Trencin 2-2 (5-3 general). Calificare relaxată!

Cu o calificare deja acontată în partida din Slovacia, Astra s-a prezentat în meciul de pe Arena Națională ca o echipă în șlapi, aflată undeva la Mamaia pe plajă. Acest lucru s-a văzut în joc, iar apoi pe tabelă, unde Trencin conduceau la un moment dat cu 2-1 și în aerul canicular bucureștean se ridicau câteva emoții. Din fericire, Astra s-a trezit și a scos o remiză care i-a asigurat prezența între bilele de la Nyon.

Hapoel Tel Aviv – Pandurii 1-2 (2-3 general). New Pandurii Târgu Jiu!

Decizie din nou ”inspirată” a miliardelor de televiziuni de sport din România, care, pentru a nșpea oară, decid să nu cumpere un meci extrem de important al unei echipe românești în cupele europene. Iar Pandurii aveau să le demonstreze tuturor mogulilor că meritau să fie televizați. Eric, Nistor & compania s-au mobilizat exemplar și au obținut o victorie mare la Tel Aviv, acolo unde s-au metamorfozat total față de meciul tur și au practicat un joc așa cum numai echipele pregătite de Pustai pot s-o facă. Deși au fost conduși cu 1-0 și au jucat împotriva unui stadion arhiplin, gorjenii nu s-au temut nicio secundă de adversar și au revenit rapid pe tabelă. Mai întâi Eric a egalat, cu primul său gol pentru olteni, iar apoi Alexandru Ciucur a marcat probabil golul carierei și Pandurii se duc și ei la Nyon.

Vitesse – Petrolul 1-2 (2-3 general). Grozav, în sfârșit Grozav!

Elevii lui Contra și-au continuat și în Olanda evoluția extrem de sigură și de pozitivă de pe ”Ilie Oană” și au deschis repede scorul printr-un gol de clasă al celui mai bun jucător de pe teren, francezul Damien Boudjemaa. A urmat apoi o dominare ușoară a gazdelor, însă fără mari ocazii până la pauză. După ieșirea de la cabine, Petrolul a trecut în dese rânduri pe lângă golul de 0-2, însă Dore și Grozav au ratat ținta. Ocaziile românilor aveau să fie răzbunate de Van der Heijden, care a egalat după o fază fixă. Pentru ca lucrurile să continue în acest mod, Alcenat a văzut al doilea galben în minutul 80 și situația se complica. Din fericire, așa cum Astra s-a impus la Nicosia cu om în minus, așa avea să se impună și Petrolul la Arhnem. În minutul 90+5, Gicu Grozav își asumă executarea unei lovituri libere de la 18 metri și marchează un gol care definitivează careul de ași românesc de la Nyon. Prin acest gol, Grozav își răscumpără o parte din patimile la care l-a supus pe Cosmin Contra în ultimele săptămâni.

foto: uefa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 6 =