Steaua și CFR Cluj, echipele românești ce ne-au mai rămas în încercarea de a cuceri Europa fotbalistică, măcar pe nivelul ei secund numit Europa League, și-au aflat adversarii din șaisprezecimile de finală ale acestei competiții.

CFR Cluj va întâlni Inter Milan, echipă aflată în acest moment pe locul 2 în Serie A, care încă încearcă să se regăsească după plecarea lui Jose Mourinho de acolo. Inter este în acest moment o echipă imprevizibilă, care poate face meciuri foarte bune în fața echipelor mari, însă la fel de bine poate claca când le e lumea mai dragă. Dublă foarte grea pentru CFR Cluj, însă ardelenii au amintiri frumoase din deplasările făcute pe tărâm italian, vezi victoria obținută cu AS Roma. Una peste alta, e clar că Inter e marea favorită pentru a trece în optimi.

Steaua, în schimb, va da piept în piept cu Ajax Amsterdam, urmașul inocent al marelui Ajax din anii 90, o echipă care în prezent se comportă foarte iregular, misiunea echipei din Ghencea anunțându-se ceva mai accesibilă decât cea a CFR-ului. Ajax este pe locul 3 în clasamentul din Eredivisie, la doar un punct în spatele ocupantelor primelor două poziții, PSV Eindhoven și Twente Enschede ( 37 puncte ). Ajax vine în Europa League ca rebut de Liga Campionilor, competiție în a cărei grupă a terminat pe locul 3, după Borussia Dortmund și Real Madrid, în detrimentul celor de la Manchester City.

Tablou complet 16-mi de finală Europa League

Tablou optimi de finală Europa League

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 10 =