Anghel Iordanescu
foto: tvr

În timp ce alții au început să pună bazele unui fotbal modern, adaptat noului secol, noi încă am rămas la stadiul de ”pupat icoane”. Dragi pochi, nu va ambalati, nu dă nimeni în lucrurile sfinte, nicidecum. E bine să fii creștin, să iubești lucrurile sacre, însă toate au o limită în viața asta. Nimeni nu zice să nu te rogi, e libertatea fiecăruia s-o facă, însă poate că mai important e să demonstrezi că meriți ca ”Cel de sus” să te ajute. Precum o babă credulă, care merge la Biserică să se roage ca fiului ei să-i meargă bine, deși el este un bandit desăvârșit, antrenorul echipei noastre naționale, Anghel Iordănescu, se roagă și pupă icoane la foc automat, de parcă acestea l-ar învăța pe Chipciu să lovească mingea, iar pe Torje să judece și cu altceva decât cu dosul.

După ”era Pițurcă”, una a încăpățânării duse la extrem, avem acum de a face cu ”era Iordănescu”, a bătrânului Iordănescu, a depășitului Iordănescu, un fost mare antrenor a cărei gândire s-a mucegăit într-atât de mult încât a ajuns să creadă că pupatul unei icoane de firmă poate să-ți câștige un meci în care tu nu știți nici să alergi. Pentru Tata Puiu avem și câteva, nu icoane, că alea-s scumpe, ci sfaturi întrebătoare, menite să-l ajute să gândească și cu creierul, nu doar cu inima sa creștină.

Privind cu atenție meciul Irlanda de Nord – România 0-0, un meci mai plictisitor și mai slab decât un discurs al lui Klaus Iohannis pe tema recoltei de ovăz din Câmpia Română, nu putem decât să ne îndreptăm atenția către cel responsabil de situația echipe naționale, în speță Tata Puiu, și să-l rugăm să ”pupe” și alți fotbaliști pentru primul ”unșpe” al naționalei.

De exemplu, dragă Puiule, cum ar fi să-l pupi și pe Cosmin Moți atunci când vine vorba de linia defensivă. Știu, killer-ul Stelei nu e om ofensiv, nu e nici stelist, însă parcă mai degrabă ar trebui să mergi pe mâna unui campion, fie și al Bulgariei, decât pe cea a unui jucător care nici n-a mai prins lotul în ultimul timp la cât pe ce retrogradata Toulouse. Tot în defensivă, dragă Puiule, ai putea să renunți la a mai pupa trecutul, adică pe Paul Papp, întrucât omul nu te poate salva de fiecare dată. Poate că ar trebui să pupi un pic și realitatea și să joci cu un jucător de meserie pe acel post, dar mai ales cu un jucător cu meciuri în picioare, precum Săpunaru. Să nu se înțeleagă faptul că Papp nu ar avea față de națională. Nu, el și-a câștigat definitiv locul în această prăpădită de echipă, însă în acest moment el vine după o pauză, iar titularizarea sa nu are nicio logică.

Dacă urcăm puțin, însă nu în valoare, ci în linia mediană, observăm aici numai dezastre naturale, însă nu e vina lor, ci a celui care îi bagă acolo. Drept urmare, revenim și îl punem pe Tata Puiu să pupe și alți fotbaliști în acest compartiment. Deși au trecut aproape 24 de ore de la penibilul meci de la Belfast, fanii fotbalului din România nu și-au revenit. Cum, Doamne Dumnezeule mare și sfânt, un jucător precum Alex Chipciu, cel mai slab număr 7 din istoria Stelei și totodată cel mai slab jucător din acest sezon al Stelei, încă mai este convocat la națională și, mai dramatic, joacă titular ? Cum ?! Cu tot respectul, Tata Puiule, pentru cariera ta sportivă, să-l bagi pe Chipciu în teren e o eroare capitală. Jucătorul ăsta nici nu mai știe să lovească mingea. Ce să înțelegem din asta ? Că la antrenamente nu lucrați cu beșica și drept urmare nu vezi ce ”știe” șeptarul ? Apoi, tot la mijloc, ai nota 2 și pentru titularizarea lui Pintilii, un jucător ”de Pandurii” în dauna unui Ovidiu Hoban de bază la o echipă de vârf din Israel. Ah, aici am uitat. Dumneata îl pupi pe Mihăiță pentru că e antrenat de Iedi. Corect ? Te-am mai chestiona și pentru faptul că refuzi să-l pupi pe Eric Bicfalvi, însă nu cred că știi unde joacă fostul stelist, așa că te lăsăm să pregătești meciul viitor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =