Au trebuit să treacă 21 de ani pentru ca Real Madrid și Atletico Madrid să se întâlnească iar în finala Cupei Spaniei. Au mai făcut-o de patru ori până acum, o dată pe stadionul Vincente Calderon, finală câștigată de Real Madrid și de trei ori pe Santiago Bernabeu, finale adjudecate de către Atletico, ultima dintre ele în 1992, fapt care le-a făcut pe cele două cluburi să ceară disputarea acestei finale pe un alt stadion.

Dacă Real Madrid a ajuns în finală trecând neașteptat de ușor de Barcelona cu acel 1-3 istoric scos chiar pe Camp Nou, rezultat pe care nu îl mai reușise tocmai din perioada anilor 60, Atletico a avut o misiune puțin mai dificilă cu Sevilla. După 2-1 în tur, echipa lui Simeone a trebuit să facă față atacurilor furibunde ale Sevillei care a demarat în trombă în meci, însă energiei consumate i-a lipsit puțin creier. În cele din urmă, rezultatul final a fost 2-2, iar Atletico se va lupta cu Real Madrid în încercarea de a câștiga cea de-a zecea Cupă a Spaniei din istoria sa ( a disputat 18 în total ). Undeva pe la jumătatea lunii mai ne așteată un meci pe cinste.

Nu se știe încă data exactă în care se va juca finala și nici stadionul care o va găzdui, asta din cauza unei interferențe de orar cu festivalul Eurovision.

Prima Cupă a Spaniei din istoria sa a fost câștigată de către Atletico Madrid, la fel ca ultima, cea din 1992, tot în fața marii rivale, Real Madrid, în 1960.

Golgeter neașteptat

Diego Costa este ineditul golgeter al actualei ediții Copa del Rey, cu șapte reușite, jucătorul celor de la Atletico Madrid luându-le fața lui Cristiano Ronaldo și Negredo. De altfel, nici în plan defensiv nu stă prost Atletico, fiind echipa cu cele mai puține goluri încasate în această competiție în actualul sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 20 =