Gazonul din Ghencea le dă în continuare bătăi de cap “tricolorilor”. Austriecii au acceptat să-şi mute antrenamentul oficial pe un alt teren spre a proteja suprafaţa de joc. Grija cea mare vizează însă, bineînţeles, starea “covorului” din Ghencea, unde se va disputa mîine seara meciul cu Austria. Ploaia căzută pe tot parcursul zilei de ieri a înmuiat destul de serios terenul, înţepat în mai multe locuri pentru a fi înlocuite părţi din gazon. Există multe smocuri de iarbă crescute neuniform pe porţiuni “chele”. În faţa porţii dinspre Peluza Nord domină o mare palmă de pămînt şi printre firele de iarbă au început deja să apară, timid, floricele!

Un caz asemănător s-a întâmplat la Valencia. După ce echipa spaniolă a disputat prima etapă a noului sezon de Primera Division pe un gazon execrabil, conducătorii clubului au reușit ca în doar o săptămână să schimbe gazonul pe toată suprafața terenului iar următorul meci al celor de la Valencia se va disputa în condiții mai mult decât excelente.

Mic ghid pentru schimbarea gazonului:

  • Luni – Se scoate gazonul sec
  • Marți – Aplicarea unui strat nou de pământ, pregătit special pentru terenurile sportive.
  • Joi – Aplicarea de suluri de gazon de 30 metri lungime, gazon tratat special pentru a suporta o căldură de până la 60 de grade Celsius la nivelul solului și condiții atmosferice nefavorabile. În total au fost aplicați peste 9000 metri pătrați din noul gazon, gazon de ultimă generație, utilizat în Statele Unite, Anglia și Australia.

Clubul Valencia a suportat cheltuielile acestor lucrări în condițiile în care trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar, în vară punându-se chiar problema falimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =