Football Soccer - England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Nice, Nice, France - 27/6/16 Iceland's Ragnar Sigurdsson celebrates after scoring their first goal  REUTERS/Kai Pfaffenbach Livepic
Sursa foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach 

Islanda a produs cea mai mare surpriză de la EURO de până acum reușind să trimită acasă una dintre favorite, Anglia – echipă care a bătut absolut tot în preliminarii, calificându-se cu maximum de puncte, 30, marcând 31 de goluri și primind doar 3 într-o grupă cu Elveția, Slovenia, Estonia, Lituania și San Marino. Islanda pe de altă parte s-a calificat în premieră la un turneu final dintr-o grupă din care România n-ar fi avut nici cea mai mică șansă: Cehia, Turcia, Olanda, Kazahstan și Letonia. Islandezii s-au calificat de pe locul 2, după Cehia și înaintea Tuciei și Olandei. Islanda a bătut toate echipele din grupă. Cele mai importante rezultate:

Islanda 2-1 Cehia
Islanda 3-0 Turcia
Islanda 2-0 Olanda
Olanda 0-1 Islanda

Islandezii și-au câștigat punctele de pe teren propriu împotriva favoritelor, ba chiar le-a luat 6 puncte olandezilor… olandezi care în urmă cu doi ani terminau pe locul 3 la Campionatului Mondial din Brazilia 2014. Acum, islandezii au dat marea lovitură. Au ieșit din grupă, au eliminat Anglia și se pregătesc de o semi-finală cu Franța.

Câteva lucruri mai mult sau mai puțin cunoscute despre echipa Islandei:
Selecționer dentist: pe lângă meseria de selecționer, Heimir Hallgrimsson este și dentist part-time.
Fotbaliștii se antrenează pe terenuri acoperite (indoor): Islanda este o țară în care domnește frigul. În cele mai călduroase zile, mercurul din termometre nu urcă mai mult de 12 – 13 grade Celsius. În plus fată de asta, este mai tot timpul întuneric. De exemplu, în luna decembrie, din 24 de ore, în 20 dintre ele, este întuneric. Cum au reușit islandezii să aibe performanțe în aceste condiții? Federația a construit 30 de terenuri pentru orice condiții meteorologice, dintre care 7 sunt acoperite și aproape 150 de arene cu gazon artificial.
Portarul Hannes Halldorsson a fost director de film în urmă cu 4 ani: videoclipul pentru piesa care a reprezentat Islanda la Eurovision, ediția 2012 poartă semnătura goalkeeperului Halldorsson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =