Într-o țară normală, cu lucruri normale și oameni normali, dacă cineva s-ar gândi măcar la această chestiune, aceea de a-și înjura cel mai bun sportiv, atunci cu siguranță că acel ”cineva” ar fi considerat sărit de pe fix. Cum vorbim despre România, țara tuturor cretinităților, a o înjura pe Simona Halep, practic unica sportivă de prim-plan din România ultimilor ani, nimic nu este surprinzător. Chiar dacă este a 3-a jucătoare a lumii, (Bă, a treia, nu a 30-a!!!), Simona are mai mulți ”hateri” decât ar putea avea cineva într-o astfel de postură. Nu vorbim de o majoritate care o urăște pe Simona, chiar nu am ajuns într-o societate atât de cretină (deși departe nu suntem), ci de un procent mult prea ridicat de critici ai unei sportive care, vrem nu vrem, este singura care mai aduce numele ”România” în headlines-uri.

Cine o urăște pe Simona ?

Ei bine, pe cât de grea ar fi întrebarea, pe atât de simplu este răspunsul ei: TOATĂ LUMEA! Da, pe Simona Halep o urăște toată lumea. O urăște țăranul de la coada vacii, care nici nu știe ce sport practică Simona. O urăște cocalarul, pentru care Simona e doar un nume pe biletul de la pariuri. O urăște ziaristul, enervat de faptul că Simona nu stă la cheremul lui toată ziua cu interviuri stupide. O urăște Ilie Năstase, pentru c-așa-i în tenis. O urăște anti-stelistul de rând, pentru care Halep, o fană a Stelei, este văzută ca o amenințare la adresa desculței sale echipe favorite. O urăște, pe ascuns, Mihai Gâdea, pentru că Simona nu e orice nevertebrată care îi apare în platou precum un ciuvic. O urăște Radu Banciu, pentru că e Radu Banciu.

De ce o urăște lumea pe Halep ?

Simona HalepAcum că am aflat ”Cine o urăște pe Simona”, haideți să vedem motivele majore pentru care aceasta nu este pe placul românilor deși, vă reamintesc, este încă numărul 3 în lume și una dintre favoritele principale la turneele de importanță din circuitul WTA. Există 4 mari motive pentru care Simona este urâtă:
Prostie
Prin definiție, românul secolului 21 este un individ pe care nu-l prea duce capul. Dacă în urmă cu un an, Simona Halep era văzută drept o campioană supremă a orice, azi, după evoluțiile ei slabe de la Roland Garros și Wimbledon, biata sportivă a ajuns ținta tuturor flegmelor posibile. Din ”româncă” a ajuns o ”albaneză împuțită”, din ”campioana noastră” a ajuns o nesimțită și din ”Hai Simona” am ajuns la ”Să nu mai auzim de numele tău!”. Vedem astfel de atitudini pe toate meridianele online-ului, acolo unde fel și fel de nevertebrate ajung să-și dea cu părerea. Deși nu trebuie băgați în seamă, astfel de indivizi există în jurul nostru, sunt din ce în ce mai mulți și nu-i putem extirpa pentru că nu ne permite legea.
Invidie
Din naștere, românul mai are o altă etichetă lipită pe fruntea-i lată: invidia! ”Ia să moară capra vecinului, dă-o-n mă-sa” s-a transferat în ”Ia să se oprească Simona asta din câștigat, că prea devine o legendă”. Invidia asta am văzut-o chiar la Ilie Năstase, o legendă a tenisului care o critica pe Simona după absolut fiecare succes. N-a zis niciodată un lucru pozitiv de luat în vedere despre Simona. O fi fostul mare campion prea ocupat cu politica?
Interes
Presa românească, deși este exagerat să numim ”presă” un rahat care se mișcă precum un vierme în călduri, trăiește azi numai și numai din scandaluri. În ceea ce privește subiectul Simona Halep, acesta este unul care atrage, iar magraonii din presă știu acest lucru și îl fructifică la maxim. Fiind în marea lor majoritate jurnaliști născuți după ultima ploaie, veniți în fenomen doar pentru că ”mama” are fusta pe placul șefului sau pentru că tata, un om de afaceri ”prosper”, știe să lingă unde trebuie, cei care mișună azi prin presă și-au făcut o ambiția din a o înjura pe Simona. Practic, o victorie a româncei este un motiv de înmormântare pentru ei, în timp ce un eșec este festinul invectivelor. Interesant este că, în paralel cu lipițanii, există și jurnaliști respectabili care o înjură pe Simona. Să se fi prostituat și ei? Probabil că da, doar trăim în țara prostituției la toate nivelurile. Pentru a vă convinge, deschideți acum editorialele de pe site-urile de profil. Sau mai bine nu.
Amatorism
Probabil o subcategorie a prostiei, amatorismul este o altă caracteristică observată la români atunci când vine vorba despre sport la modul general. Pentru ei, dacă ai câștigat 99 de meciuri, iar al 100-lea îl pierzi, automat ești văzut un ratat. Eșecuri au mai suferit și adevărate legende ale tenisului feminin, aflate la ani lumină în fața Simonei ca valoare și performanțe, precum Serena Williams sau Maria Sharapova, însă nimeni nu le-a văzut terminate. Pentru români, anul mai slab al Simonei în turneele de Grand Slam e văzut ca finalul carierei. Oare știu acești români care o atacă acum gratis cine era Simona Halep în 2013, mai precis în luna mai a acelui an ? Știu ei ce a realizat Simona Halep în 24 de luni ? Știu ei că aceasta a câștigat 11 titluri WTA, a atins o finală la Roland Garros, o semifinală la Wimbledon și multe alte semifinale la turnee importante ? Probabil că nu. Pentru ei contează prezentul. Te-a bătut Cepelova, ești terminată!

Avem dreptul de a o înjura pe Simona Halep ?

Ca nație, una dintre cele mai proaste ale Europei, dacă nu chiar cea mai proastă, nu avem nici dreptul de a ne uita urât la Simona Halep. Vă reamintesc că noi, românii, suntem cei care l-am ales pe Băsescu de două ori la Cotroceni. Da, pe acel bețiv. Tot noi, românii, am votat USL în proporție de 70%, un USL condus de Ponta și Crin. Tot românii, o parte nesemnificativă, e adevărat, sunt cei care fac livetext la meciurile Stelei din grupele Ligii Campionilor, doar pentru a râde de eșecurile roș-albaștrilor. E ca și cum Cristi Tănase ar face glume pe seama faptului că Messi nu a marcat în finala Ligii Campionilor. Da, ăștia suntem. Păi, avem noi dreptul s-o înjurăm pe Simona ?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fifteen =