nikki trepstra paris roubaix Mai erau cam șase kilometri de parcurs din combinația asfalt-pavaj a cursei Paris – Roubaix când Niki Terpstra, olandezul de 29 al celor de la Omega Pharma, profitând și de lupta de tatonare dusă între Cancellara, Sagan și Boonen, a evadat câștigând cel mai important titlu din cariera sa.

Triumful de astăzi al lui Terpstra vine la 13 ani distanță după unul asemanător, al unui alt olandez, Servais Knaven, cel care făcând parte din echipa Domo-Farm Frites, câștiga în 2001 în urma unei curse care a avut un deznodământ similar. La fel ca Terpstra la această cursă, Knaven a evadat dintr-un grup în care se mai aflau liderul echipei sale, Johan Museeuw, campionul mondial Romain Vainsteins, George Hincapie și Wilfried Peeters, actualul director sportiv al echipei din care face parte.

Cele două curse, câștigate de doi olandezi, mai au un numitor comun: Patrick Lefevere. În 2001, Lefevere era director sportiv la Domo-Farm Frites, astăzi e manager la Omega Pharma – Quick Step. Așa că, deloc întâmplătoare strategia cu care a câștigat Terpstra în 2013 ”Pe ultima bucată pavată, Wilfried mi-a spus să atac. În cazul în care eu eșuam, îl aveam pe Tom Boonen în grupul din spate pentru a încerca victoria la sprint” spunea proaspătul câștigător la finalul cursei. ”Am crezut în victorie doar când am intrat în ultima curbă de pe velodrom. E cât se poate de impactant să ajungi singur acolo”.

Trepstra a fost urmat în clasament de germanul John Degenkolb ( Team Giant-Shimano) și de elvețianul Fabian Cancellara ( Trek Factory Racing ), care este la al 12-lea podium reușit în astfel de curse, cunoscute și ca ” monumente”: Milan – San Remo, Liege – Bastogne – Liege, Giro di Lombardia, Tour des Flandres, Paris-Roubaix.

sursă foto velonews.competitor.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 11 =