Nu e ușor să marchezi 301 goluri cu Barcelona, întrebați-l pe Alexis, chiar dacă unii se încăpățânează să minimalizeze această performanță. Mai mult, putem pune la socoteală, pe lângă cele 301 goluri,  și cele 115 pase decisive de gol pe care Messi le-a servit coechipierilor, spre deliciul celor care nu îl văd pe acesta decât ca pe o marionetă a lui Xavi sau Iniesta.

Da. Despre asta vroiam să vorbim. Despre cele 301 goluri marcate de Messi pentru Barcelona, primul dintre ele pe 1 mai 2005 în poarta celor de la Albacete. Avea doar 17 ani.

Cu dreptul în stângul

Imediat după marcarea golurilor lui Messi din victoria obținută de către Barcelona în deplasarea de la Granada, Mister Chip dădea pe twitter o informație cât se poate de interesantă și anume aceea că din cele 301 goluri, 241 au plecat din piciorul stang al argentinianului, față de cele 46 pe care le-a marcat cu piciorul drept.

Cu capul, chiar dacă măsoară doar 1,69m, Messi a marcat 12 goluri, unul dintre ele, decisiv, in finala Ligii Campionilor din 2009, în poarta celor de la Manchester United, apărată pe atunci de Van der Saar. De altfel, Messi mai are la activ un gol marcat cu mâna și un altul marcat cu pieptul, acesta in finala Mondialului Cluburilor din 2009, în poarta celor de la Estudiantes.

Trage tare până la final

86 din cele 31 de goluri au fost marcate de Messi in ultimele 15 minute ale meciurilor, cifră ce nu face decât să confirme că în fața actualului Balon de Aur nu ai voie să te relaxezi decât după fluierul final al arbitrului. Mai puțin efectiv e Messi în startul meciurilor, marcând doar 25 de goluri în primul sfert de oră, însă în același timp, 67 dintre reușitele sale au deschis scorul în favoarea echipei sale. Decisiv.

Ianuarie e luna în care Messi a marcat cele mai multe goluri – 43, în timp ce în iulie nu a marcat încă pentru Barcelona.

Victima preferată, Atletico Madrid

Echipa de pe Vincente Calderon e ținta pe care o nimerește cel mai des Messi, acesta marcându-le celor de la Atletico nu mai puțin de 20 de goluri în 15 meciuri, pe locul doi în clasamentul victimelor fiind cei de la Real Madrid cu 17 goluri încasate în 23 de meciuri, avându-l de fiecare dată în poartă pe Iker Casillas.

Din celelalte 19 echipe din Primera Division, doar Sevilla și Celta Vigo au scăpat fără gol primit de la Messi. Săptămâna viitoare, pe Camp Nou, ajunge Sevilla. Să nu uităm că Messi a marcat în ultimele 14 meciuri consecutive ( 10 etape din Primera Division ).

Cat echipe întregi

În cele 24 de etape jucate până acum în Primera Division, Messi a marcat 36 de goluri, mai multe decât cele marcate de 15 echipe din campionatul spaniol. Doar Real Madrid, Real Sociedad, Atletico Madrid și Malaga au marcat, ca echipe, mai multe goluri decât Messi de unul singur. Cea mai mare diferență este față de Celta Vigo, echipă care a marcat până acum doar 22 de goluri.

VIDEO: Cele mai frumoase zece goluri marcate de Messi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 4 =