cristiano ronaldoÎmbrăcat la patru ace și cu președintele Florentino Perez în dreapta sa, Cristiano Ronaldo a semnat contractul ce îl transformă în cel mai bine plătit fotbalist de pe planetă.

La fel ca în cazul transferului lui Gareth Bale, clubul Real Madrid a evitat să clarifice de câți bani este vorba, însă, din ce relatează presa spaniolă, noul salariu al lui Cristiano Ronaldo se învârte în jurul sumei de 17 milioane ( așa afirmă Marca ). AS spune că 21. Alții spun că 15. Cristiano Ronaldo spune că ”banii nu sunt importanti. Sunt lucruri mai importante decât banii în viață. ”

Și pentru că banii nu sunt importanți, o dată cu noul contract al lui Cristiano Ronalod, valabil până în 2018, Real Madrid va trebui să suporte un efort financiar de 124 milioane de euro, între salariul jucătorului și impozitele aferente pe următorii cinci ani.

Afacerea e profitabilă pentru toata lumea: Florentino Perez își asigură serviciile unui jucător care îi marchează goluri cu nemiluita, jucătorul nu mai are motive să fie trist, iar Fiscul spaniol o sa încaseze de șase ori mai mulți bani ca până acum impozitând-i salariul lui Ronaldo.

Fotbaliștii de top își negociază salariile în sume nete, iar cluburile trebuie să plătească și impozitele către stat. Cristiano Ronaldo avea contract semnat cu Real Madrid până în 2015, an până când clubul va plăti un impozit de 24% pentru el. Pentru următorii trei ani Real Madrid va plăti ca impozit 52% din salariul fotbalistului portughez.

Acum înțelegem declarația lui Cristiano Ronaldo:

În viață sunt lucruri mai importante decât banii. Sunt importanți, însă nu sunt o prioritate. Prioritatea e să joci pentru cea mai bună echipă din lume, iar dacă sunt primul, al doilea sau al treilea în clasamentul salariilor, nu e important”.

Anul trecut, Ronaldo apărea in fața presei spunând că se simte trist, însă fără să spună motivele acelei stări. S-a speculat mult pe această temă, iar una din variante era aceea că Florentino nu voia să îi mărească salariul, asta în timp ce lui Messi i se urcă leafa de la an la an. ”Eram trist in acea zi, însă e normal și uman. Nu trebuia să o spun, însă nu sunt perfect. Acum mă simt bine și cu chef de continua cu acest club pentru mult timp”. Atât de trist a fost Cristiano încât, după cum chiar el recunoaște ” Poate că m-am gândit să joc în Franța, însă nu era ceva care să mă trezească noaptea. Respect toate cluburile care mi-a făcut oferte, însă acum sunt fericit aici”.

Manchester United și Paris Saint Germain sunt cluburile cu care a negociat vara asta Jorge Mendes, reprezentantul lui Cristiano. United a ajuns să îi ofere o primă de instalare de 50 de milioane de euro și un salariu de 17 milioane.

Inițial, anunțul noului contract era programat pentru ziua de joi, însă meciul slab făcut de Real Madrid la Villarreal l-a enervat pe Florentino Perez, un maestru al detaliilor, care și-a dat seama că trebuie să acopere rapid zgomotul provocat de primele puncte pierdute în campionat cu ceva care să le deturneze atenția fanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 17 =