Debutul lui Diego Simeone pe banca tehnică a celor de la Atletico Madrid coincidea cu primul meci disputat de ”rojiblancos” în anul 2012. Jucau în deplasare la Malaga iar remiza scoasă era insuficientă pentru a scoate ceva concluzii.

Atletico Madrid încheiase în genunchi anul 2011; eliminați din Cupa Spaniei de către Albacete, echipă de divizia 3, deambulând prin campionat, unde adunaseră mai multe înfrângeri decât victorii ( șapte față de șase ) și cu tot atâtea goluri încasate ca cele marcate. Un 0-2 pe teren propriu cu Betis Sevilla avea să provoace destituirea lui Gregorio Manzano, ceva inevitabil care se tot anunțase cu săptaămâni înainte. Ce a urmat, e istorie, chiar dacă FIFA nu prea a luat în considerare asta și l-a lăsat pe ”Cholo” Simeone fără nominalizare la premiul celui mai bun antrenor al anului. Puțini antrenori merită mai mult decât argentinianul premiul pe anul 2012. Ca să nu mai vorbim de actualul start de campionat: opt victorii și o remiză, împărțind primul loc din clasament cu Barcelona.

Revenind la începuturi, a durat câteva săptămâni până Simeone a reușit să echilibreze situația echipei. Au rămas la un punct de calificare în Liga Campionilor, însă ajungea în finala Europa League de la București, acolo unde a trecut pur și simplu peste Athletic Bilbao ( 3-0 ). Trei luni mai târziu, Atletico spăla pe jos cu Chelsea în Supercupa Europei ( 4-1 ). Roberto di Matteo, perdantul acelei finale este însă între cei zece antrenori nominalizați. Chiar și Alex Ferguson care a încheiat sezonul trecut fără să câștige măcar un titlu sau Joachim Low care nu prea a făcut mare brânză cu naționala Germaniei la EURO 2012.

”Simeone merită mai mult ca oricine să fie nominalizat” spune Falcao într-un interviu acordat recent, însă ”Cholo” nu dedică nici măcar o secundă acestui aspect: ”Eu mă pregătesc doar pentru ca Atletico să câștige”.

Încă o victorie

Atletico Madrid merge bine și în Cupa Spaniei. Rezultate 16-mi, meciuri jucate marți și miercuri:

Real Jaen – Atletico Madrid 0-3
Alaves – Barcelona 0-3
Llagostera – Valencia 0-2
Almeria – Celta 2-0
Cacereno – Malaga 3-4
Las Palmas – Rayo Vallecano 1-0
Zaragoza – Granada 1-0
Alcoyano – Real Madrid 1-4
Eibar – Athletic Bilbao 0-0

Joi se joacă alte opt meciuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 3 =