919069_148862831960944_1826250808_o

Dacă ai întreba un om de rând care crede că e cel mai bogat om din sport probabil ți-ar răspunde că Messi, Ronaldo, Usain Bolt sau alt mare sportiv al planetei. Însă cei care conduc topul celor mai bogați oameni din sport conform celor de la Forbes nu provin “din teren” ci din lojă. În mare parte e vorba de patroni ai echipelor de fotbal american dar în top avem prezenți și investitori din fotbal.

 

1. Paul Allen

 La 61 de ani, americanul Paul Allen este unul dintre cei care l-au ajutat pe Bill Gates la fondarea companiei Microsoft, iar în prezent, pe lângă veniturile provenite     din IT și media, acesta patronează echipa de fotbal american Seattle Seahawks (câștigătoarea Super Bowl 2013), echipa de baschet Portland Trail Blazers și este implicat și în conducerea echipei de fotbal Seattle Sounders, ce activează în  MLS din 2009. Pasionat de chitară și unul dintre cei mai filantropi oameni ai Americii,  averea lui Paul Allen e estimată undeva la 15,9 miliarde de dolari.

                                                                                                            images

2. Stanley Kroenke

Cu o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari, Stanley Kroenke e un împătimit al sportului, fiind implicat la nu mai puțin de 6 echipe. El este patronul echipei de baschet Denver Nuggets (NBA), echipei de fotbal american St. Louis Rams (NFL), echipei de fotbal Colorado Rapids (MLS) și echipei de lacrosse Colorado Mammoth. El mai este implicat și în conducerea echipei de hochei Colorado Avalanche și deține 66 % din acțiunile clubului de fotbal Arsenal Londra.

                        descărcare

3. Malcolm Glazer

În vârstă de 85 de ani, Malcom Glazer este patronul echipei de fotbal american Tampa Bay Buccaneers (NFL) și deținătorul unor acțiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari la Manchester United, echipă care anul trecut valora undeva la 3 miliarde de dolari conform celor de la Forbes. În ceea ce privește echipa de fotbal american, Malcom Glazer a cumpărat echipa în anul 1995 cu 192 de milioane de dolari iar acum Tampa Bay valorează undeva în jurul sumei de 1 miliard de dolari. Averea lui e estimată la 4,2 miliarde de dolari.

C_71_article_1051226_image_list_image_list_item_0_image-816612

4. Bernie Ecclestone

Poreclit “F1 Supremo”, Bernie Ecclestone este deținătorul a 25% din drepturile comerciale ale Campionatului de Formula 1, el fiind și administratorul acestor drepturi. Englezul în vârstă de 83 de ani deține o avere estimată la 4,3 miliarde de dolari dar și ceva probleme cu legea.

5. Daryl Katz

La 52 de ani, canadianul Daryl Katz a strâns o avere de 3,3 miliarde de dolari după ce în anii ’90 și-a dezvoltat propria rețea de farmacii, ajungând să aibă 1.800 de-a lungul Canadei. El a vândut o mare parte din ele în 2012 pentru suma de 1 miliard de dolari. Daryl Katzeste este patronul echipei de hochei Edmonton Oilers.

sursa: Forbes , Wikipedia

1 COMENTARIU

  1. Erm… Poate e vorba strict de State, ca altfel avem asa:

    Roman Abramovich – 14,6 miliarde $ avere estimata.
    Khaldoun Al Mubarak (City) – 48 miliarde $ investiti in imobile (estimare 2011).

    Si lista continua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 2 =