Condițiile caselor de pariuri online sunt actualizate periodic în funcție de noutățile care apar în industria pariurilor. Într-un interval scurt raportat la timpul istoric, aceasta a avut o evoluție accelerată de progresul tehnologic.

La începuturi, cine nu putea ajunge la agențiile de pariuri plasa pariurile prin oameni specializați aflați acolo. În prezent, nu mai este nevoie să ieși din casă pentru a juca. Dezvoltarea pariurilor online a reprezentat cel mai important impuls pentru industria pariurilor, ale cărei venituri au crescut exponențial.

Aplicații mobile tot mai performante

Volumul pariurilor a crescut și mai mult o dată cu dezvoltarea pariurilor mobile. Posibilitatea de a juca oricând, de oriunde, este atuul absolut. Operatorii de top și-au dat seama că la acest capitol se va da bătălia pentru supremație mulți ani de acum încolo și au investit în dezvoltarea aplicațiilor pentru dispozitivele mobile, atât pentru Android, cât și pentru iOS. S-a ajuns la performanța de a plasa un pariu din două atingeri de ecran. Deja există aplicații care îți permit să pariezi prin comandă vocală. Ce poate urma? Doar să ne gândim la un pariu și să se plaseze automat? În acest moment, pare un scenariu SF, dar să nu uităm că se lucrează intens la gadgeturi care să citească gândurile oamenilor…

Sporturile electronice atrag mulți pariori

În timp ce bookmakerii se întrec în lansarea unor aplicații care să ușureze „viața” pariorilor, în oferta de pariuri apar „sporturile neconvenționale”. Un prim exemplu este reprezentat de eSports, sporturile electronice. Competițiile în care pasionații joacă fotbal pe calculator unii contra celorlalți pot fi urmărite online pe site-uri specializate, precum Twitch, iar numărul celor care se uită este în creștere.

Turneele finale sunt organizate în cadrul unor evenimente de răsunet, la care asistă sute de mii de oameni. Multe case de pariuri online le oferă acestora posibilitatea de a paria pe câștigători. Acest nou domeniu este tot mai popular, avantajat fiind de faptul că riscul unor eventuale blaturi este considerabil mai mic în comparație cu cel din „fotbalul adevărat”. Televiziuni importante au introdus în grilele de programe emisiuni speciale, în care sunt transmise în direct evenimente din sporturile electronice.

„Liga fantastică” face furori peste ocean

O tendință care vine de peste ocean este cea a pariurilor pe „Fantasy league”. Este un tip de competiție cu care românii sunt familiarizați. Ziarele de sport de la noi au rubrica „Echipa fantastică”, în care microbiștii sunt invitați să își facă echipe cu fotbaliști reali din Liga I, în limita unui buget dat. După fiecare etapă, fiecare echipă adună un număr de puncte, în funcție de performanțele din realitate ale jucătorilor: gol, pasă de gol, goluri primite ș.a.m.d.

În SUA, acest tip de divertisment al pasionaților de sport este deja o adevărată industrie. Casele de pariuri online au creat pe propriile platforme astfel de competiții, cu recompense atractive. Operatorii au investit peste 200 de milioane de dolari în publicitate televizată în 2015, pentru a atrage cât mai mulți concurenți. Efectul a fost cel scontat: 16% din populația țării joacă, în prezent, Fantasy League, fie că e vorba de soccer, fotbal american, baschet, baseball sau hochei. De ce se pune accent pe această nișă? În state în care jocurile de noroc online sunt interzise prin lege, pariurile din „liga fantastică” sunt permise, pentru că se consideră că rezultatele se bazează pe performanțele sportivilor, nu pe noroc.

Miza pe moneda digitală

Ce mai este nou în pariurile online? De exemplu, posibilitatea oferită de unele case de pariuri de a alimenta contul cu bitcoin, moneda digitală. Un casino online acceptă exclusiv această monedă descentralizată. În toamnă, un bitcoin a ajuns să valoreze 5.243 de dolari. La începutul anului, criptomoneda valora 966 de dolari. Tranzacționarea cu ajutorul bitcoin este la fel de sigură ca oricare altă metodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 18 =