Bun. Până vedem dacă Chelsi câștigă Liga Campionilor, dacă Barselona câștigă cupa în Spania, sau dacă Liverpul sau Internaționale își vor reveni … zzzz … nu am scris greșit numele echipelor, este doar stilul în care voi pronunțați numele cluburilor de fotbal de afară.

S-a terminat sezonul si, probabil ca din plictiseala, am zis sa fac o listă interesantă a cluburilor de fotbal cu cele mai dificile nume în momentul pronunțării. Pentru că nu e la fel de ușor de pronunțat Paris Sent Jermen ca:

GACH DONG TAM LONG AN – TAN AN : Ihaaaa. Probabil că vietnamezii vorbesc repede.

DYSKOBOLIA GRODZISK WIELKOPOLSKI: Polonezii la fel ca vietnamezii. Măcar aștia și-au pus unealtă de traducere pe site.

DOMOINA SOAVINA ASTIMONDRANO: Inițial, filmul de animație Madagascar era despre fotbal. Scenariștii au dat de clubul ăsta și s-au răzgândit, făcânndu-l cu animale.

LLANSANTFFRAID-YM-MECHAIN: Probabil că de aștia vom afla cât de curând, ca senzație prin Cupa UEFA. ”Echipă din Țara Galiilor elimină mult mai titrata echipă română, Dinamo București.”

MHLAMBANYATSI ROVERS: Echipă din Swaziland. Are și pagină în Wikipedia. Cred că i se trage de la partea de final a numelui.

ÜSKÜDAR ÖZSAHRAYICEDİTSPOR: S-au chinuit mult turcii pana au găsit un nume acestei echipe.

Și ultima, însă nu cea din urmă, favorita ultrașilor din lumea întreagă, modelul de nume de club pe baza căruia se pot face cântece memorabile pentru galerie. Islandezii de la HÉRAÐSSAMBAND SNÆFELLS OG HNAPPADALSSÝSLU . Forza să fie cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =