Dupa o pauza mai indelungata super-campionul mondial la categoria grea in versiunile WBO, IBF si WBA isi pune titlurile in joc intalnind 4 mai in SAP -Arena de la Mannheim boxerul italo-german Francesco Pianeta. Cea de-a 23-a disputa pentru titlu insemana o confruntare intre boxerul ucrainean in varsta de 36 de ani si un challenger „tanar, foarte decis, cu o mare putere de lupta si o incomoda garda inversa“ cum l-a caracterizat marele campion.

Mai tanarul dintre fratii Kliciko va urca treptele ringului la Mannheim pentru a patra oara, aici „incepand cea de-a doua cariera“ cum a mentionat Vladimir intr-un interviu. Dupa infrangerea in fata lui Lamon Brewster (USA) si pierderea centurii WBA in aprilie 2004, doi ani mai tarziu el l-a invins prin KO pe Chris Byrd (USA) recastigand centura pe care nu a mai cedat-o niciodata.

Challangerul Franceso Pianeta, care provine din Gelsenkirchen si in anul trecut i-a servit lui Vladimir in calitate de sparring-partener, spune ca a avut ocazia atunci sa-si studieze adversarul stiind exact care sunt punctele slabe ale acestuia. Pianeta care a sustinut pana acum 28 de meciuri victorioase ca profesionist declara foarte increzator ca: „Il voi face pe Kliciko KO astfel incat lumea boxului sa se minuneze.“ Pianeta in varsta de 28 de ani este nascut in Italia venind la varsta de 6 ani in Germania impreuna cu parintii. In anul 2009 el s-a imbolnavit de cancer, a fost vindecat, revenind dupa un an in ringul de box. Cum inafara polonezului Albert Sosnowski, cu care a terminat nedecis, adversarii sai nu au fost de mare valoare este greu de formulat o apreciere reala despre adevarata capacitate a lui Pianeta.

Declaratiile lui sunt interesante dar stim ca lumea boxului cunoaste ca baietii cu pumnii puternici sunt si…buni de gura, au mai fost si altii care au anuntat apusul pugilistic al fratilor Kliciko si deznodamantul se cunoaste. In orice caz pentru Pianeta reteta galei de la Mannheim poate fi foarte atractiva.
G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =