După o scurtă și nu foarte spectaculoasă ceremonie de deschidere, primul meci al acestei ediții Copa America, Chile – Ecuador, a început cu o întârzâiere de circa 10 minute.


 

11 iunie

În această noapte ( ora 02:30 RO ) se va juca meciul inaugural al acestei ediții Copa America între Chile și Ecuador. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 13 ori până acum în această competiție, bilanțul fiindu-le net favorabil gazdelor cu 11 victorii, un egal și o singură înfrângere în fața ecuadorienilor ( 1-2 în 1997 ). Meciul se va juca pe Estadio Nacional din capitala Santiago de Chile.


Ceremonia de deschidere a turneului va începe la ora 01:15 ( ora Ro ) și promite să ofere un show total, bazat pe tehnologie de ultimă oră. De coregrafie s-a ocupat catalanul Hansel Cereza, care are în CV și ceremonia care a deschis Jocurile Olimpice Barcelona 1992, în timp ce de muzică s-a ocupat un alt artist catalan, compozitorul Salvador Niebla. În ceea ce privește spectacolul de lumină, va fi folosit echipamentul ce a putut fi văzut la Festivalul Eurovision 2015, ce a avut loc la Viena.ESTADIO NACIONAL SANTIAGO


Antrenamentul de astăzi al naționalei Argentinei a fost întrerupt de către oficialii trimiși de Conmebol pentru a face un control antidoping. Presa argentiniană informează jucătorii testați sunt Pereyra, Lamela, Roncaglia și Lavezzi.


 Brazilia a câștigat ultimul meci amical jucat înainte de debutul oficial în Copa America. Naționala braziliană a învins reprezentativa similară din Honduras, scor 1-0, cu Neymar pe teren pe durata celei de-a doua reprize. Brazilia va debuta la Copa America, duminică noapte, ora 00:30, având ca rivală naționala peruană.


 VIDEO: Cele mai frumoase goluri ale ediției anterioare, cea din 2011, găzduită de Argentina și câștigată de Uruguay după ce a învins Paraguay în finală, scor 3-0.


Fotografia oficială cu lotul Argentinei convocat pentru Copa America 2015


Primul meci din cele 725 jucate până acum în istoria Copa America a fost Uruguay – Chile 4-0. ( 2 iulie 1916 ). Primul gol a fost marcat de uruguayanul Jose Antonio Piendibene, iar la meci, disputat pe stadionul Gimnasia y Esgrima din Buenos Aires, au asistat 3000 de spectatori.


Copa America va fi transmisă în România de către Digisport, iar meciurile se vor juca la ora 00:30 sau 02:30, ora Romaniei, mai puțin finala, care va incepe la ora 23:00. Diferența de fus orar dintre România și Chile este de șase ore. Meciurile pot fi văzute și pe internet, pe canalul oficial Youtube Copa America.


”Cupa Stelelor”, prima pagină din El Grafico, cel mai important ziar de sport din Chile   el grafico


Anecdota zilei îl are ca erou pe Edinson Cavani. Atacantul uruguayan a declarat într-o conferință de presă ce a avut loc azi că meciul cu Jamaica ”este foarte dificil, mai ales că vorbim de o națională africană și știm toți că forma fizică este o prioritate pentru ei”. Ulterior, aflând că Jamaica continuă să fie un stat aflat în zona dintre America Centrală și cea de Sud, mai exact în Caraibe, și-a cerut scuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =