12 iunie

 


Meciuri: Mexic – Bolivia ( ora 2:30 )


Incident înaintea meciului de ieri, dintre Chile și Ecuador. Autocarul care transporta naționala Ecuadorului spre Stadionul Național din Santiago a fost atacat cu pietre, susține unul din membrii delegației acestei țări, aducând ca dovadă o fotografie postată pe twitter.


Au apărut primele semne de nemulțumire la adresa organizatorilor din partea delegațiilor care au făcut deplasarea în Chile.   Naționala Argentinei este privită cu invidie de celelalte participante la Copa America, organizatorii fiind acuzați că tratează în mod diferit echipa lui Tata Martino. Aflați în cantonament în La Serena, o localitate aflată la 470 de km distanță de capitala Santiago, Messi and co. beneficiază de toate luxurile cerute în prealabil de federația argentiniană: wifi, o sală de cinema, teren de baschet și asistente personale. Departe de agitația din jurul capitalei și feriți de ochii presei, argentinienii beneficiază și de o climă mult mai bună decât celelalte delegații. Dintre cei care s-au plâns de condiții, ultimul a fost Gustavo Quinteros, antrenorul Ecuadorului. ” E o rușine să găsim așa ceva la un turneu precum Copa America”, spunea acesta după ce și-a mutat echipa de pe terenul de antrenament al celor de la Colo-Colo, aflat în stare lamentabilă, pe unul dintre terenurile sportive ale hotelului în care este găzduită naționala ecuadoriană. O problemă asemănătoare, legată de terenurile de antrenament, a fost semnalată și de delegația boliviană, în timp ce Uruguay s-a plâns de faptul că măsurile de securitate de care beneficiază sunt foarte precare în comparație cu cele de care are parte Argentina, deși cele două naționale fac parte din aceeași grupă. Una dintre principalele plângeri ale acestei delegații este faptul că jucătorii Uruguay-ului sunt nevoiți să străbată holul hotelului în care sunt cazați, prin mijlocul numărului mare de fani aflați acolo.

la serena copa america
Complexul hotelier în care este cazată delegația Argentinei ( sursă foto mundod.lavoz.ar )
hotel enjoy del desierto uruguay copa america
Enjoy del Desierto, hotelul de cinci stele in care este cazată delegația uruguayană ( foto casinos.cl )

 


Fără nume grele precum Carlos Vela, Chicharito sau Dos Santos, naționala Mexicului este favorită în meciul cu Bolivia, meci ce se va juca în această noapte, ora 02:30 ( ro ). Printre cei luați de selecționerul Miguel Herrera la Copa America, se află veteranul Rafa Marquez, ex-FC Barcelona, jucator al celor de la Hellas Verona în sezonul recent încheiat. În rest, un lot format aproape în întregime din jucători care activează în prima ligă mexicană, excepție făcând Raul Jimenez ( Atletico Madrid ), Aquino ( Rayo Vallecano ) și Corona ( Twente).


Multă gălăgie pentru prea puțin fotbal. Primul meci de la Copa America, nu a fost altceva decât continuarea spectacolului de deschidere, un show la fel de mediocru, departe de așteptările inițiale.   Chile -Ecuador 2-0, în urma unui meci care, o dată început, părea va fi o simplă formalitate pentru gazde, după ce Valdivia i-a servit lui Alexis două ocazii clare de gol, ratate însă de atacantul de la Arsenal. Entuziasmul primelor minute a dispărut din meci, și doar arbitrul argentinian Nestor Pitana a agitat apele după ce a fluierat un penalty inexistent în minutul 66. Vidal a transformat, iar Chile a avut de noroc de data asta, mingea trimisă cu capul de Valencia lovindu-se bara transversală cu doar nouă minute înainte de final. Vargas a adus liniștea pentru gazde, marcând golul doi în minutul 88. Greu și cu puțin ajutor, însă obiectiv îndeplinit pentru Chile.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =