20 iunie

Uruguay – Paraguay  1-1


Argentina – Jamaica 1-0


19 iunie

Chile – Bolivia 5-0

Cu toate privirile îndreptate spre Vidal, după accidentul provocat miercuri, Chile face spectacol cu Bolivia și își consolidează candidatura la câștigarea trofeului. Chile și Bolivia erau deja calificate în sferturi la ora de start a meciului, asta pentru că federația sud-americană permite ca ultimele meciuri din grupe să se joace la ore diferite, iar Ecuador îi trimisese deja pe mexicani acasă puțin mai devreme ( video mai jos ). Ocazie perfecte pentru naționala chiliană de a își încorda mușchii și a termina pe primul loc în grupă după disputarea celor trei meciuri.


Mexic – Ecuador 1-2

Patru înfrângeri și două egaluri, ăsta e bilanțul ultimelor două participări ale Mexicului la Copa America, ceea ce ar trebui să le dea de gândit celor de la Conmebol înainte de a invita o națională care abordează turneul cu echipa B. Ecuador, are de așteptat rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă reușește să intre în sferturi, însă probabilitățile sunt puține


1


18 iunie

Meciurile zilei: Peru – Venezuela 1-0
Pizzaro a înscris singurul gol al meciului, iar Peru intră în lupta pentru un loc în sferturile de finală. Cele trei echipe din grupa C au fiecare câte trei puncte.Rezultatele și clasamentele celor trei grupe, actualizate. În grupa C mai este de jucat, în această noapte, Peru – Venezuela, meci cu care se va încheia etapa a doua din grupe.

1


Brazilia – Columbia 0-1 ( min. 36 )

Lucrurile se complică în Grupa C după ce Columbia a reușit să recupereze în fața Braziliei  punctele pierdute în meciul cu Venezuela.

1Când te gândești la fotbalul brazilian, te gândești la magie, fantezie și cam tot ce e mai atrăgător în fotbal. S-au dus însă vremurile în care naționala carioca era echipa despre care se spunea că nu îi pasă câte goluri primește, ci de câte goluri marchează. Cu Dunga la cârmă, s-a rezolvat problema golurilor primite, însă Brazilia s-a transformat într-o echipă tristă, fără propuneri în plan ofensiv, care așteaptă magie și fantezie doar de la Neymar. Un astfel de plan, o dată scos la iveală, în victoria chinuită obținută în fața naționalei peruane, a fost ușor de distrus de către columbieni, a căror singură preocupare a fost să îl anihileze pe Neymar prin orice mijloace, fotbalistice sau nu. Ușor de zis, ușor de făcut, pentru că Neymar, scos din meci încă din prima repriză, nu a reușit mai nimic, iar colegii lui din atac au dat senzația că nu pot marca nici dacă nu au fundași rivali în față.

Columbia a marcat prin Murillo, in min 36, și singura sa preocupare după acest moment, a fost să transforme meciulîntr-un ring de lupte, chiar dacă pe teren a avut un grup de jucători care știu și altceva, de exemplu fotbal. Îndeplinit obiectivul, era momentul răfuielilor personale sau de grup, în timpul meciului și după fluierul final al arbitrului. Neymar și Bacca, acesta ca un pitbull în puținele minute pe care le-a jucat în repriza secundă, au fost eliminați o dată terminat meciul, brazilianul începând distracția, columbianul venind cu muzica.

Deocamdată, după cum spuneam, lucrurile s-a complicat în grupa C. Columbia s-a salvat, iar Venezuela se poate instala lider solitar dacă bate Peru în celălalt meci al grupei, ce se va juca astăzi.


17 iunie

Argentina – Uruguay 1-0 ( Kun Aguero )

messi copa america 2015Meciul gladiatorilor din Copa America. Argentina versus Uruguay, o rivalitate istorică între echipele cu cele mai multe titluri în acest turneu. Argentinenii au terminat meciul cu un ochi spre ceas și cu unul spre arbitru, în fața unei echipe a Uruguayului dârze, unite, luptătoare, cum puține echipe mai sunt în fotbalul actual la această oră.

Argentina, în creștere față de primul meci,  a arătat bine, însă în mod intermitent, arâtând că a învățat din greșelile egalului cu Paraguay și încercând să mențină sub control meciul după golul marcat de Aguero. Atacantul celor de la Manchester City s-a aruncat de parcă spre el venea ultimul balon de fotbal din lume în fața centrării lui Zabaleta, lăsat în poziție ideală pe bandă de o splendidă acțiune a lui Pastore. De altfel, Pastore și Messi au fost junghiurile din coasta bravei apărări uruguyane, decarul argentinian fiind desemnat omul meciului. De această dată s-a dus să își ridice premiul.

Conduși pe tabela de marcaj, uruguyenii nu au dat în spate, au jucat fiecare minge ca într-un meci de finală, însă Rolan a ratat uluitor în fața porții goale, iar Abel Hernandez l-a făcut mare pe Romero în poarta Argentinei. 1-0 și trei puncte teribil de greu câștigate de echipa lui Tata Martino, selecționerul pumelor văzând mare parte din meci din tribună, după ce a fost eliminat de arbitru în prima repriză.


Paraguay – Jamaica 1-0 ( Benitez )
O incredibilă eroare a portarului jamaican Kerr ,de care a profitat Benitez, a fost decisivă în rezultatul de pe tabela de marcaj, într-un meci nu foarte plăcut din punct de vedere estetic, departe de spectacolul văzut în meciurile de ieri. Paraguay câștigă primul său meci la Copa America 2015, iar Jamaica, ce mai are de jucat cu Argentina în ultimul meci al grupei B, se pregătește să plece acasă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =