Brazilianul Sandro Ricci, arbitrul meciului Chile – Uruguay, meci în timpul căruia a avut loc faimosul incident dintre Jara și Cavani, va conduce de la centru și semifinala Argentina – Paraguay. Argentinieni sunt preocupați pentru că au trei jucători cheie avertizați cu câte un cartonaș galben: Messi, Mascherano, Aguero. Dacă unul dintre cei trei va primi cartonașul galben, nu va juca o ipotetică finală, Ricci eliminându-l pe Tata Martino pentru proteste în meciul cu Uruguay.


Surpriză la Copa America. Paraguay trimite Brazilia acasă

paraguay brazilia copa america 2015
sursa foto twitter @si_soccer

Paraguay – Brazilia 1-1, 4-3 d.p. În urma unui alt meci lamentabil, în nota celor din grupe, Brazilia își adio de la această ediție a Copei America, eliminată fiind de către Paraguay în urma loviturilor de departajare. Tot acel șir de victorii consecutive reușite în intervalul cuprins între Mondialul din 2104 și această Copa America  au creat o imagine falsă asupra potențialului acestei echipe a Braziliei, o ciorbă într-o Dungă, fără piper și fără sare, imposibil de înghițit. Fără Neymar, fotbalul oferit de brazilieni a fost și mai mizerabil, salvând-o doar strălucirile intermitente ale lui Coutinho și cele câteva minute bune reușite după fluierul de start al meciului. Dunga, creativitate zero, a scos, intenționat sau nu, pasiunea din fotbaliștii săi, echipa pe care o antrenează părând mai degrabă un grup de zombie din The Walking Dead, decât acei dansatori de samba pe care obișnuisem să îi vedem pe la turneele finale. Adevărul e că nici Paraguay nu a făcut prea multe, însă expectativele în cazul lor au fost cu mult depășite și au reușit să elimine naționala cu cea mai mare pepinieră de fotbaliști din lume. Robinho a deschis scorul pentru brazilieni, iar Paraguay a egalat, meritat, prin Derlis, din penalty. S-a ajuns la loteria loviturilor de departajare, iar norocul a fost iar de partea paraguayenilor, la fel ca la ediția din 2011.


Argentina, calificare dramatică în semifinale

ARGENTINA COLUMBIA COPA AMERICA
sursă foto twitter @argentina

S-a terminat 5-4 după cele 14 lovituri de departajare executate la finalul celor 90 de minute regulamentare. Argentina a ratat incredibil în fața unui portar columbian, Ospina, imbatabil și va juca semifinala cu învingătoarea sfertului de finală pe care îl vor juca astăzi Brazilia și Paraguay.

Tata Martino a trimis pe gazon unsprezecele de gală în fața unei naționale columbiene care și-a permis luxul de a îl ține pe banca de rezerve pe Falcao, ce-i drept fără să strălucească până acum la acest turneu. Rând pe rând, Pastore, Aguero, Di Maria și Messi s-au izbit de extraordinarele intervenții ale portarului columbian, iar atunci când mingea a trecut de Ospina, au intervenit bara sau piciorul salvator al unuia dintre fundașii săi. Columbia nu a propus prea mult fotbal ofensiv, având prima ocazie la jumătatea primei reprize, atunci când Romero l-a parat pe Zapata.

În ciuda hei-rup-ului teribil de pe final al argentinienilor, care au ratat ocazii monumentale, cele 90 de minute regulamentare s-au încheiat fără goluri marcate. Dramatismul a atins cote maxime în timpul loviturilor de departajare, columbienii ratând în mod, Sergio Ramos style, două dintre penalty-uri, Argentina calificându-se în cele din urmă după ce în prealabil a ratat două mingi de meci prin Biglia și Rojo. Tevez a transformat penalty-ul decisiv, iar naționala argentiniană este în semifinale, așteptând învingătoarea din sfertul Brazilia – Paraguay.


Peru – Chile în semifinale. Hat-trick reușit de Paolo Guerrero în poarta Boliviei

paolo guerrero hattrick bolivia
sursă foto twitter @goalchile

Peru – Bolivia 3-1 ( Guerrero 3 / Marcelo Moreno )
Peru a învins Bolivia, scor 3-1, grație unui hat-trick reușit de Paolo Guerrero, obținând astfel calificarea în semifinalele Copa America, acolo de se va întâlni cu Chile. Cele trei goluri marcate de atacantul peruan au fost efectul unei dominări clare a echipei antrenate de Ricardo Gareca. Marcelo Moreno a înscris și el, însă prea târziu pentru a mai schimba soarta acestui sfert de finală.

Chile învinge Uruguay după 32 de ani și se califică în semifinale

sursă foto twitter @PerioistasAnon
sursă foto twitter @PeriodistasAnon

Chile – Uruguay 1-0 ( Isla )

Din 1983 nu mai câștigase Chile în fața Uruguay-ului în Copa America. Au trebuit să treacă 32 de ani pentru ca naționala chiliană să reușească să treacă, chinuit, de această echipă a Uruguay-ului mereu motivată, chiar și atunci când nu are un lot foarte valoros.

Meciul dintre Chile și Uruguay a fost marcat de eliminarea lui Cavani în minutul 62, atacantul ”charrua” reacționând violent, în opinia arbitrului Sandro Ricci, la o provocare un pic mai neortodoxă a chilianului Gonzalo Jara. Deznodământul partidei, care a părut mai degrabă o adevărată bătălie tactică și psihică ce avea ca miză orgoliul celor două țări reprezentate, l-a scris Isla, cel care a marcat golul victoriei gazdelor în minutul 82. Fucile ( Uruguay ) a fost și el eliminat după o intrare dură la Alexis Sanchez pe final de meci, iar Chile se califică în semifinale, urmând să întâlnească acolo câștigătoarea sfertului de finală dintre Peru și Bolivia.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 4 =