– Nu știm ce vom înfrunta, însă va fi mai ușor dacă vom lupta împreună. ( Russel Crowe în Gladiator, anul 2000 )

Mai erau 15 minute până la startul finalei Ligii Campionilor, iar pe gazonul stadionului Olimpico din Roma ieșiră la încălzire cei 22 de oameni ce aveau să fie protagoniștii respectivei finale. 11 din Manchester, 11 din Barcelona.

Pep Guardiola, antrenorul Barcelonei, își trase deoparte preparatorul fizic și îi spuse în șoaptă, temându-se parcă să nu fie auzit în vacarmul montat din tribune de zecile de mii de spectatori:

– Ai doar zece minute la dispoziție Francisco, dintre care șapte, le vreau eu.

Transmisiunea televiziunii care a dat meciul în România nu a prins momentul, fiind ocupată cu datoriile publicitare, însă pe alte posturi TV de afară s-a văzut. Jucătorii Barcelonei s-au retras brusc la vestiare, pe gazon rămânând doar elevii lui Alex Ferguson. Lumea era mirată, nimeni nu știa ce se întâmplase, organizatorii erau surprinși de această turnură a lucrurilor, televiziunile rămăseseră fără prim-planurile cu Messi și Iniesta.

Minute înainte, Guardiola și antrenorul secund al catalanilor amenajaseră într-una din camerele vestiarului o adevărată sală de cinemă. Montaseră un ecran gigant și un proiector ce fuseseră aduse din Barcelona și pe care le ascunseră în vestiar în timpul antrenamentului din ajunul finalei:
-Stingeți lumina.

S-a făcut liniște, iar jucătorii și alături de ei tot corpul tehnic al Barcelonei au putut vedea pe plasma imensă, timp de aproximativ șapte minute, un videoclip ce avea să atingă la nervul motivațional, de la primul până la ultimul om din sală.

Un ritm amețitor de planuri, cu imagini amestecate, parte din ele din meciurile disputate în acest sezon de Barcelona, parte din Gladiatorul, producția cinematografică regizată de Ridley Scott, cu Russel Crowe în rol principal și cu cinci Oscaruri la activ în anul 2000.

Fețe de galdiatori dispuși la sacrificiul suprem amestecate cu acțiuni ce au însemnat momente decisive pe parcursul actualei campioane a Europei în acest sezon. Golul lui Iniesta din semifinala cu Chelsea, parada lui Valdes în fața lui Drogba, acel 6-2 de pe Santiago Bernabeu, un penalty apărat de rezerva Pinto în semifinala Cupei Spaniei…..

Nu a fost uitat absolut nici un jucător, de la titularul incontestabil până la eterna rezervă.

Au fost șapte minute, transformate deja într-una din poveștile memorabile ale fotbalului și spun unii dintre cei prezenți în acele momente în vestiarul de pe Olimpico, că o dată ce luminile au fost iar aprinse unii dintre fotbaliști plângeau. Guardiola reușise să îi conecteze la marea finală fără ca nici măcar să le vorbească.

Ce a urmat știți cu toții….

Mai jos, puteți vedea în premieră pentru România super videoclipul cu care și-a motivat Pep Guardiola jucătorii înaintea finalei de la Roma jucate împotriva celor de la Manchester United.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/oKLd5usmF756z7bdz91l/mov/1

7 COMENTARII

  1. Acest film ia motivat asa de tare ,in primele 10 min au fost varza ,daca nu dadeau gol si jucau tot asa man u putea sa le dea si 5

  2. daca si cu parca s-au dus pe o barca… sti asta nu? si steaua daca nu egala dinamo la ultima faza in tur… in stefan cel mare azi era campioana :)))))) daca prunea nu se facea portar in 94 puteam juca finala la mondiale :)))) (asta o fo mai adevarata ca prima)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − eleven =