Real Madrid nu mai câștigase pe teren propriu în fața marii rivale din Barcelona tocmai din 2008, învingându-i pe catalani pentru a doua oară în cursul aceleiași săptămâni și, marți, va vizita Old Trafford într-o stare de euforie totală, în încercarea de a se califica în sferturile Ligii Campionilor.

Cu gândul la meciul cu Manchester United, Jose Mourinho a pus pe teren un 11 titular mai puțin obișnuit, fără Ronlado, nici Ozil, însă cu tânărul Morata în față ajutându-l pe Benzema și cu Pepe făcând de Xabi Alonso în mijlocul terenului.

Meciul a fost departe, ca ritm, de cel jucat marțea trecută în Cupa Regelui, iar Barcelona a dat mereu senzația că merge pe teren și se mulțumește cu egalul. Messi, în ciuda faptului că a marcat, continuă să fie dat dispărut în timp ce contestatarii săi jubilează. Față de meciul de marți, s-a încercat cu Villa, însă și acesta a fost victima momentului jenant prin care trece echipa. În fața rămâne meciul cu Milan, marea încercare a sezonului, de rezultatul căruia depinde cât de învolburate vor fi apele pe Camp Nou sau dacă va ieși din nou soarele.

Lui Valdes i s-au scurtcircuitat circuitele

Portarul Barcelonei a explodat la finalul meciului considerând că arbitrul a greșit flagrant în defavoarea echipei sale, sărind pur și simplu pe acesta și stringându-i, printre altele ” V-ați căcat pe voi și nu vă este rușine”. Valdes a primit cartonașul roșu și probabil că va primi și o suspendare destul de drastică.

Pique nu a fost nici el departe de Valdes, doar că el a ales să protesteze arătându-i arbitrului mâinilor încâtușate, gest făcut și de Mourinho în perioada în care antrena în Italia. Mourinho a fost pedepsit atunci cu o suspendare de trei meciuri și o amendă de 40 000 de euro.

Prima victorie în campionat pentru Mourinho

Antrenorul portughez obține primul său succes in fața Barcelonei pe teren propriu, în campionat, de când e antrenor la Real Madrid. Până acum, pe Santiago Bernabeu, Mourinho bătuse Barcelona doar în SuperCupa Spaniei, vara trecută, scor 2-1.

Messi bate recorduri chiar si cand joaca slab

Messi a marcat golul său cu numărul 18 în poarta celor de la Real Madrid, egalându-l astfel pe Di Stefano în clasamentul golgeterilor all-time în El Clasico. Pe locul trei în acest clasament este Raul Gonzalez, care a marcat de 15 ori în poarta Barcelonei.

Meci bun al debutantului Morata

Tânărul atacant al celor de la Real Madrid a apărut ca titular în primul său El Clasico, în timp ce Mourinho i-a lăsat pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo ( pentru a se odihni ) și pe Higuain. Jucătorul de 20 de ani adus de la echipa a doua, nu a dezamăgit, fiind la originea primului gol marcat de Benzema și având o ocazie imensă de a înscrie, oprit fiind însă de o paradă de excepție a lui Victor Valdes.

Ferguson a jucat cu titularii

Spre deosebire de Jose Mourinho, Alex Ferguson a jucat cu bună parte dintre titulari în victoria obținută în fața celor de la Norwich, EVans, Evra, Carrick, Kagawa, Rooney și Van Persie fiind prezenți într-un meci fără o prea mare importanță dacă ne uităm la avantajul luat de United în clasamentul din Premier League ( 12 puncte față de City ).

REZUMAT VIDEO Real Madrid – Barcelona 2-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =